Mandekogebogen

Blommer i portvin

Portvinssyltede blommer!

Blommer i madeira er en klassisk form for konfekt, du kan købe i mange forskellige afskygninger - men har du prøvet blommer i portvin?

Det giver en fantastisk sødme, dybde og smag, som fremhæver både portvinen og blommerne i en lækker synergi - og så kan de bruges til utallige ting.

1) De kan være med til at konservere smagen af sensommer langt ind i efteråret

2) De kan bruges som en dessert - både i sig selv eller som tilbehør til is og kage

3) De kan hakkes i mindre stykker til jul og bruges sammen med marcipan og chokoladeovertræk - så får du dit helt eget blommer i portvin-konfekt

Og så er opskriften utrolig nem og tager ingen tid - fang den herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Blommer i portvin

Portvinssyltede blommer!

4 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 600 gram blommer (udstenede)
  • 200 gram rørsukker
  • ½ dl vand
  • 1½ dl portvin
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stk stjerneanis

Fremgangsmåde

  1. Bring vand, 0,5 dl portvin, vaniljestang (med kornene skrabet ud i sukkeret) i kog og lad det simre i 4-5 minutter.
  2. Smid de halverede eller kvarte, udstenede blommer op i lagen og giv dem et hurtigt opkog - tag dem af varmen og lad dem stå, mens du skolder opbevaringsglas. Når blommerne er kølet lidt af hælder, du en deciliter portvin i.
  3. Brug gerne store glas, så du kan bruge alt lagen - bruger du for små glas, vil du have for meget lage tilovers. Har du dog lage tilovers, kan du koge videre på den til en blommesirup!
  4. Løft blommerne over i de skoldede glas og top af med lagen, så det lige dækker. Sæt låg på og lad dem køle af, før de kommer i køleskabet. De er klar til bruge efter en uges tid!
Del

Seneste nyt

Annonce