Blommer i portvin
Portvinssyltede blommer!
Blommer i madeira er en klassisk form for konfekt, du kan købe i mange forskellige afskygninger - men har du prøvet blommer i portvin?
Det giver en fantastisk sødme, dybde og smag, som fremhæver både portvinen og blommerne i en lækker synergi - og så kan de bruges til utallige ting.
1) De kan være med til at konservere smagen af sensommer langt ind i efteråret
2) De kan bruges som en dessert - både i sig selv eller som tilbehør til is og kage
3) De kan hakkes i mindre stykker til jul og bruges sammen med marcipan og chokoladeovertræk - så får du dit helt eget blommer i portvin-konfekt
Og så er opskriften utrolig nem og tager ingen tid - fang den herunder:
Blommer i portvin
Portvinssyltede blommer!
4 portioner
15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 600 gram blommer (udstenede)
- 200 gram rørsukker
- ½ dl vand
- 1½ dl portvin
- 1 stk vaniljestang
- 3 stk stjerneanis
Fremgangsmåde
- Bring vand, 0,5 dl portvin, vaniljestang (med kornene skrabet ud i sukkeret) i kog og lad det simre i 4-5 minutter.
- Smid de halverede eller kvarte, udstenede blommer op i lagen og giv dem et hurtigt opkog - tag dem af varmen og lad dem stå, mens du skolder opbevaringsglas. Når blommerne er kølet lidt af hælder, du en deciliter portvin i.
- Brug gerne store glas, så du kan bruge alt lagen - bruger du for små glas, vil du have for meget lage tilovers. Har du dog lage tilovers, kan du koge videre på den til en blommesirup!
- Løft blommerne over i de skoldede glas og top af med lagen, så det lige dækker. Sæt låg på og lad dem køle af, før de kommer i køleskabet. De er klar til bruge efter en uges tid!