Mandekogebogen

Blooming onion

Sprød blooming onion som snack eller tilbehør!

En steakhouse-klassiker og amerikansk lækkerbisken - The Blooming Onion.

I al sin enkelthed en løgring på steroider, hvor man panerer og friterer et helt løg.

Den perfekte sidedish til en god, velstegt bøf eller som lille snack akkompagneret af en god, fed estragon-mayo.

Herunder får du tricket til, hvordan du får det perfekte sprøde og saftige blooming onion:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Blooming onion

sprød løgsnack!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk løg (salatløg eller alm. løg)
  • 2 dl hvedemel, til panering
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1½ tsk fint salt
  • 2 tsk løgpulver/hvidløgspulver
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 stk æg, til panering
  • 1 dl sødmælk
  • 500 ml solsikkeolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skær toppen af dit løg og pil de yderste hårde lag af - men skær endelig ikke bunden af, da den fungerer som en samling på løget.
  2. Vend skæresiden, hvor du fjernede toppen, nedad på skærebrættet. Skær nu fire snit ned i løget (nord, syd, øst og vest), så du har skæret i fire lige store områder. Skær ikke tættere på selve bunden end under en halv centimeter, så er der bedre samling på lagene.
  3. De fire 'både', som du nu har snittet, skal alle have 3-4 snit indenfor hver båd - så du i alt får 12-16 både. Jo flere jo sprødere lag, men også sværere at holde sammen på.
  4. En skål blandes krydderierne med melet - i en anden skål piskes æg sammen med mælken.
  5. Læg nu løget med bunden nedad i melskålen - brug en ske til at skovle melet ovenpå den og fordel det grundigt ned mellem alle lag - fyld den mere en rigeligt, da du bare kan vende den på hovedet bagefter og banke overskydende mel af. Læg dem nu over i æggeblandingen, hvor du skovler æggemælken over den, indtil den er helt dækket og i alle folderne.
  6. Nu skal den tilbage i melet med bunden først - hæld igen grundigt med mel på alle sider og ryst overskydende af.
  7. Varm olien op til ca. 170 grader og læg løget i med bunden først og steg dem i 6-10 minutter, hvis du bruger salatløg og 5-6 minutter hvis du bruger almindelige løg. Vend den af og til, så varmen fordeles. Afdryp på køkkenrulle og servér!
Del

Seneste nyt

Annonce