Mandekogebogen

Bøf Stroganoff

Lækker simreret med oksekød og paprika!

Den famøse gryderet med russisk oprindelse, Bøf Stroganoff, er en perfekt simreret til de kolde tider. Den er dyb i smagen, varmende og fyldt med lækre sager!

Jeg har tweaket min version en smule ved at tilføje røget paprika, som giver lidt ekstra kant eller dybde - har du ikke det i huset, så kan du sagtens bare bruge almindeligt paprika. 

Følg med herunder og få opskrift på den klassisk, nem og lækker simreret - Bøf Stroganoff.

Tip: Du kan også lave Bøf Stroganoff på en lyn-måde - det gøres ved blot at udskifte kødet med eksempelvis oksemørbrad (som ikke skal simre) - derved kan du springe simringstiden over og tilføje fløde sammen med bouillonen og lade det småboble nogle minutter.

ANNONCE

Bøf Stroganoff

Velsmagende gryderet!

4 portioner 2 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 700 gram oksetykkam eller bov
  • 3 stk løg
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. røget paprika
  • 200 gram champignon
  • 120 gram bacon
  • 2 spsk. koncentreret tomat
  • 2 dl piskefløde/madlavningsfløde
  • 400 ml oksebouillon
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at soignere dit kød - jeg vælger eksempelvis tykkam, som jeg så pudser fri for sener og fedt og skærer ud i aflange strimler.
  2. Bland hvedemel, paprika og 0,5 tsk. salt sammen og vend kødstrimlerne i massen - gnid det godt sammen så alt kødet er dækket.
  3. Skær din bacon i tern og hæld den i en tykbundet gryde, hvor du steger dem ved middelvarme, indtil de er gyldne. Tag baconen op og stil til side.
  4. Skær champignon i skiver og snit dine løg fint - steg dem gyldne i baconfedtet og tag derefter begge op igen til senere brug.
  5. Nu skal kødet brunes - hvis man fortsætter i samme gryde, så kan det godt blive lidt en ting, som sætter sig fast i bunden og/eller at det koger i stedet for at brune - så hvis du vil undgå bøvlet med noget, der bruner fast i bunden, så kan du brune dine kødstrimler på en middelhøj varm pande i lidt olivenolie ved siden af.
  6. Steg kødet af flere omgange, indtil de har fået en stegeskorpe. Når alt kødet er brunet af, hældes al kødet tilbage i gryden og der tilsættes koncentreret tomat, som svitses lidt.
  7. Hæld nu løg, champignon og bacon tilbage i gryden sammen med bouillon, røget paprika, salt og peber. Læg låg på og lad det simre i ca. 2 timer - 30 minutter inden servering tilsættes piskefløden og saucen smages til med enten mere paprika eller salt. Du kan desuden også jævne saucen yderligere med maizena, hvis du vil have en tykkere konsistens.
  8. Serveres rygende varmt med en god fed kartoffelmos!
Del

Seneste nyt