Mandekogebogen

Bondebrød

Nemt og lækkert bondebrød!

Et ægte bondebrød skal have en saftig krumme og en sprød skorpe - det klassiske kriterie for et godt brød.

Her får du en nem og klassisk opskrift på et bondebrød, som egner sig perfekt til alt fra en håndmad med tandsmør til suppebrød.

Læs med herunder:

ANNONCE

Bondebrød

Luftigt og lækkert!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 4600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 35 gram gær
  • 5 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 4 dl rugmel
  • 8 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt olivenolie og salt.
  2. Tilsæt rugmelet til en ensformet konsistens, og tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt.
  3. Dejen skal slippe hænderne uden at klistre - lad den herefter hæve på køkkenbordet under et viskestykke i en time.
  4. Del herefter dejen i to portioner, som formes til to runde brød.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader og bag dem i ca. 30-35 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt