Bondebrød
Nemt og lækkert bondebrød!
Et ægte bondebrød skal have en saftig krumme og en sprød skorpe - det klassiske kriterie for et godt brød.
Her får du en nem og klassisk opskrift på et bondebrød, som egner sig perfekt til alt fra en håndmad med tandsmør til suppebrød.
Læs med herunder:
Bondebrød
Luftigt og lækkert!
2 portioner
1 time, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 4600 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 35 gram gær
- 5 dl vand
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk salt
- 4 dl rugmel
- 8 dl hvedemel
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet og tilsæt olivenolie og salt.
- Tilsæt rugmelet til en ensformet konsistens, og tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt.
- Dejen skal slippe hænderne uden at klistre - lad den herefter hæve på køkkenbordet under et viskestykke i en time.
- Del herefter dejen i to portioner, som formes til to runde brød.
- Forvarm ovnen til 200 grader og bag dem i ca. 30-35 minutter.