Mandekogebogen

Brachetto d'Acqui og dens hemmeligheder

Brachetto-druen og dens mange egenskaber.

Det hele starter med Brachetto-druen.

Den er fyldig, sød, aromatisk i violette nuancer. Druesorten har sit foretrukne område i Alto Monferrato, i hjertet af en gammel vinregion, der siden 2014 har været på UNESCOs verdensarvsliste.

Consorzio Vini d'Acqui-konsortiet repræsenterer Brachetto d'Acqui og Acqui Docg-vinene ved at kontrollere og regulere væksten af druesorten for at beskytte oprindelsesområdet, producenterne og forbrugerne. Produktionsreglerne er strenge og begrænser produktionsområdet til 26 kommuner omkring Acqui Terme mellem provinserne Asti og Alessandria samt de 1000 familier, der er involveret i dyrkningen af denne unikke arv.

Området i Alto Monferrato består af snoede og varierende bakkelandskaber, hvor druesorterne siden oldtiden har udtrykt sig fra deres bedste side. 

ANNONCE

Brachetto d'Acqui har en iboende sødme. Vinen er blød i munden, omsluttende i næsen med rødlige nuancer, som reflekterer druens farve. Den produceres i forskellige varianter: mousserende, boblende og i en fyldig og kraftig udgave som man kender fra den italienske ’passito’. Takket være dens alsidighed og lave alkoholindhold egner den sig til mange retter både i det salte og søde køkken. I Italien drikkes den ofte som aperitif sammen med fx brød og smør og ansjos eller krydrede retter. Lige så godt passer den med pizza som er let stærk i smagen.

ANNONCE
Brachetto d'Acqui og dens hemmeligheder

Det perfekte match findes dog i det søde køkken, når Brachetto d'Acqui nydes med desserter og chokolade - en ren eksplosion af glæde i ganen.  Acqui Docg Rosè er derimod en boblende vin med duftnoter af rose og viol, der giver en delikat silkeagtig og blød fornemmelse med en eftersmag af små bærfrugter, ribs og hindbær. Kombinationen af smag og duftoplevelser gør Acqui Docg Rosé til hovedpersonen, når tiden er inde til aperitif.

ANNONCE
Brachetto d'Acqui og dens hemmeligheder

Den er også ideel at sammensætte med lette grønsagsretter og retter med hvidt kød eller fisk. Vi anbefaler at parre den med en enkel og udsøgt ret som fx torsk med en grøn basilikums- og myntesauce @chef Andrea Cavallo, Villa Prato Mombaruzzo. I det klassiske danske køkken kan vores Acqui Docg Rosè parres med smørrebrød i udgaverne lakserillette, krydderurter og creme fraiche eller æggesalt med et twist af karry og rejer.

ANNONCE
Consorzio Tutela Vini D'Acqui

Læs mere om vin-universet lige her: Consorzio Tutela Vini D'Acqui.

Del

Seneste nyt

Annonce