Mandekogebogen

Brændende kærlighed

Klassikeren med den perfekte garniture.

Brændende kærlighed er en simpel klassiker, man ikke må glemme i hverdagen. Den består af utrolig få ingredienser, kræver ingen arbejde og smager fortrinligt. Retten i sig selv kommer også til at variere i kartoffelsæson, og så kan du altid eksperimentere lidt med kvaliteten af din bacon.

Se den simple opskrift herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Brændende kærlighed

Evig klassiker med stor velsmag

4 portioner 35 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 950 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk løg
  • 1 håndfuld persille
  • 300 gram bacon
  • 1 kilo kartofler
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • 2 dl sødmælk
  • 30 gram smør
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær bacon i små stykker og bag dem i ovnen, indtil det er gyldent og sprødt.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i små, lige store stykker. Kog dem, indtil de er møre. Her er det vigtigt, at man ikke tilsætter salt til vandet, da de kan have sværere ved at blive møre. Tilsmagningen kan foregå efterfølgende.
  3. Mens kartoflerne koger, skæres løget i tynde ringe. Smelt en teskefuld smør på panden ved middelvarme og steg løgene, indtil de er bløde og brune og farven. Du kan eventuelt skrue lidt op til sidst, hvis du ønsker en karamelliseret smag, men hold øje med panden. Hold dem lune.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne og læg smørret over de varme kartofler med låg, mens du hakker persillen fint. Tilsæt først 1 dl mælk til kartoflerne sammen med salt, peber og muskatnød og mos det – justér her til den ønskede konsistens med eventuelt mere mælk og flere krydderier.
  5. Servér den varme kartoffelmos med bløde løg, bacon og persille.
Del

Seneste nyt

Annonce