Mandekogebogen

Brezel

Nem opskrift på bløde saltkringler!

Hvis man har været Tyskland, så har man ikke kunne undgå at se de lækre saltkringler, der enten hænger i lufthavnen eller ved gadesælgere.

Stor, lækre bløde kringler drysset med salt - en ægte gå-snack eller perfekt til en kold tysk øl!

De er faktisk ret nemme at lave selv - det kræver blot en simpel dej, som man efter formning til kringler skal 'bade' i en opløsning af natron og vand.

Derefter drysses med salt og afbages i ovnen - simpel og lækkert!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Brezel

bløde saltkringler!

8 portioner 30 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

Kringledej
  • 250 gram hvedemel
  • 150 ml vand
  • 1 tsk fint salt
  • 2 spsk. smør
  • 20 gram gær

'Badet' inden bagning
  • 2 spsk. natron
  • 500 ml vand

Topping
  • 1 spsk. groft salt el. havsalt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet og tilføj hvedemel efterfulgt af salt. Rør det grundigt sammen til en sammenhængende dej og stil til hævning i 60 minutter.
  2. Forvarm ovnen på 180 grader varmluft - skær din dej ud i 6-8 stykker og rul dem hver til aflange pølser. Sno dem sammen til en kringle.
  3. Bring en halv liter vand i kog og tilsæt natron. Kog dine kringler 1-2 af gangen i 30 sekunder og læg dem på en bageplade med bagepapir - drys med et lag groft salt eller havsalt. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
Del

Seneste nyt

Annonce