Brownie
Her finder du opskriften på - måske - verdens bedste brownie
Der er få kager der er så universelt elskede som chokoladekagen - og dens amerikanske fætter brownien.
Der er også få kager, som der er så mange forskellige meninger om. Hvad er for eksempel den perfekte brownie? Nogle vil have den klæg og tung - andre helt færdigbagt på grænsen til cookie-konsistens og så er der et væld af variationer derimellem. Skal der hasselnødder eller valnødder i? Eller chokolade? Eller skal der ingen "klumper" i overhovedet?
Jeg har eksperimenteret en del med brownien - og spørger du mig hvad verdens bedste brownie er, så finder du den lige her.
Denne brownie er en variation på den klassiske amerikanske chokolade-brownie, der begyndte sin storhedstid i USA omkring år 1900.
I forhold til at ramme den rette afbagning, benytter jeg mig af strikkepinds-testen - i øjeblikket en strikkepind kan stikkes i kagen, uden dejen hænger ved - skal kagen ud af ovnen.
Det resulterer i en kage, der frisk ud af ovnen har en sammenhængskraft der ikke falder sammen og er skærevenlig - og dagen derpå har man en mere solid brownie, med en god struktur der har et blødt bid - altså: Ikke for tør.
Min bedre halvdel foretrækker brownien med en mere flydende tilstand - og her har vi gang på gang diskuteret, at det i så fald nærmere må være en lava-kage eller såkaldt mud-cake. Vi bliver aldrig enige.
Under alle omstændigheder, er der lige så mange måder at lave brownie, som der er brownie-elskere i verden. Jeg håber du bliver lige så glad for den, som jeg er.
Brownie
Opskrift på verdens bedste brownie
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ingredienser
- 100 gram smør
- 2 stk æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk. kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 knsp. fint salt
- 1 håndfuld rasp
- 100 gram mørk/lys chokolade
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en gryde - og tænd ovnen på 175 grader (alm ovn-funktion).
- Hæld sukker i en skål - tilsæt smeltet smør og rør rundt
- Tilsæt æg og rør videre ved høj hastighed
- Bland mel, kakao, salt og vaniljesukker i en anden skål
- Hak chokoladen groft
- Tilsæt melblandingen til røreskålen med sukkerblandingen og rør godt rundt til du har en ensartet masse
- Tilsæt chokolade til dejen og vend rundt
- Smør en mellemstor bradepande med smør (el. bagemargarine)
- Drys en håndfuld rasp i bradepanden og dæk bund og sider - overskydende rasp hældes fra
- Hæld nu brownie-dejen i bradepanden - undlad at arbejde for meget med dejen når den er i bradepanden - den glatter sig selv ud, når den kommer i ovnen
- Bag brownien i midten af ovnen ved 175 grader (alm ovn) i 25 minutter - Lad kagen køle af, inden den skæres og serveres.