Mandekogebogen

Bubble Tea

Den klassiske drik fra Taiwan.

Bubble tea er en populær drik, der stammer fra Taiwan og er blevet en populær drik over hele verden, især blandt unge mennesker.

Det er en te-baseret drik, der typisk er sødet og tilsat mælk og forskellige slags smagstilsætninger, såsom frugt, bobler og søde sirupper.

Navnet "bubble tea" kommer fra de små perlelignende bobler, der er tilsat i drikken. Disse bobler er også kendt som tapiokaperler eller "boba" og er lavet af stivelse fra cassavaroden.

Boblerne koges i en sukkerlage, så de bliver søde og bløde, og derefter tilsættes de i bunden af drikkebægeret.

Når man drikker bubble tea, suger man boblerne op gennem en bred sugerør, der typisk følger med drikken.

Der er mange forskellige smagsvarianter af bubble tea, og nogle af de mest populære inkluderer frugt og bær, såsom jordbær, passionsfrugt eller blåbær, samt forskellige te- og kaffe-varianter.

Derudover kan man ofte tilføje yderligere smagstilsætninger såsom chokolade, karamel, vanilje eller krydderier som kanel og ingefær.

Bubble tea kan nydes kold eller varm, afhængigt af den valgte smag og præference. Det er en forfriskende og sjov måde at nyde te på, og drikken har vundet popularitet i en række forskellige lande over hele verden, især i Asien og USA.

Hvis du har mod på at afprøve det selv, så kan du finde opskriften på hjemmelavet Bubble Tea herunder.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bubble Tea

Smagfuld drik.

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 dl tapiocakugler eller bobaperler
  • 2 stk tebrev, grøn eller sort
  • 4 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk. rørsukker, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Kog perlerne i en gryde med rigeligt vand i 5-10 minutter, eller indtil de er bløde og gennemkogte. Dræn perlerne og skyl dem under koldt vand, indtil de er afkølet.
  2. Lav te ved at placere teposen i en kop varmt vand og lade det trække i ca. 3-5 minutter. Fjern teposen og lad teen køle af.
  3. Hæld teen i en blender sammen med mælken og sukker (valgfrit) og blend i ca. 30 sekunder, indtil det er godt blandet.
  4. Placer de afkølede perler i bunden af et stort glas og fyld glasset med isterninger.
  5. Hæld te- og mælkeblandingen i glasset over perlerne og rør godt rundt.
  6. Sæt et sugerør i glasset og nyd din hjemmelavede bubble tea!
  7. Bemærk: Du kan justere mængden af mælk, sukker eller sirup, afhængigt af din personlige smag. Du kan også eksperimentere med forskellige typer te og smagssirupper for at tilføje variation til din bubble tea.
Del

Seneste nyt

Annonce