Butadon
Japansk pork bowl.
Butadon eller Pork Donburi er en nem og lækker asiatisk klassiker, som stammer fra Hokkaido i Japan.
Det er i al sin enkelthed en skål med ris, som er toppet med karamelliseret gris, æg og grønt.
Det er en meget populær ret og opskrift i Japan, hvor eksempelvis også bruger ingredienser såsom dashi eller ris-vin.
Denne opskrift er lidt mere hverdags-fokuseret, så du skal ikke i diverse specialforretninger for at få det til at smage godt!
Selve navnet Butadon er en sammenslutning af buta (svinekød) og donburi(risskål) og kan varieres på mange måder.
Jeg har lavet en nem og lækker opskrift, hvor man får snasket, klistret svinebryst på toppen af nykogte ris - og for at binde det hele sammen, topper vi det af med lidt knas i form af forårsløg og en cremet 'dressing' i form af et let pocheret æg - nemt, billigt, enkelt og lækkert.
Fang teknikken herunder:
Butadon
Riskål med svinekød!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 300 gram svinebryst
- 2 stk forårsløg
- 2 stk æg
Marinade
- 6 spsk. soyasauce
- 1 spsk. citronsaft
- 2½ spsk. sukker
- 4 stk stjerneanis og nelliker
- 1 tsk majsstivelse
- ½ dl vand
- 1 tsk ingefær, revet
- 1 tsk hvidløg, revet
Fyld
- 2 dl ris
Fremgangsmåde
- Bland ingredienserne sammen til marinaden og kog det op i en lille gryde. Når det tykner, lader du det småsimre i nogle minutter, inden du tager den af varmen.
- Kog risene efter anvisning på pakken. Skær dit svinebryst i flæsk-størrelse skiver og varm en pande godt op med lidt olie. Steg dem på begge sider, indtil den begynder at brune og blive sprød - ca. 5-8 minutter. Tag dem herefter af panden og skær dem i mundtrette stykker, når de er let sprøde.
- Pocher æggene - fang teknikken længere oppe i artiklen.
- Hæld kødstrimlerne tilbage på panden og hæld saucen udover - lad det småboble og koge ind i 5-10 minutter, indtil alt kødet er sticky og lækkert.
- Server i skåle med nykogte ris, et pocheret æg i midten og svinebryst på toppen - afsluttet med fintsnittet forårsløg.