Cashew Chicken
Nem hjemmelavet asiatisk takeaway!
Cashew Chicken er en populær takeaway-ret i blandt andet USA, hvor man i deres fusionskøkken med asiatisk madlavning har mange ikoniske klassikere på den kinesisk-amerikanske madfront.
Denne er utrolig simpel og får stor velsmag ud af få ingredienser - i al sin enkelthed en nem lille sauce på soya, sirup og eddike sammen med kylling, grøntsager og cashewnødder.
En nem og hurtig ret, som er spækket med en masse sunde elementer og smager helt klassisk på en kinesisk restaurant.
Smovsegodt!
Fang min opskrift på hjemmelavet Cashew Chicken herunder:
Cashew Chicken
Nem hurtig hjemmelavet takaway!
2 portioner
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst
- 1 spsk. majsstivelse
- ½ tsk salt + peber
Grønt og nødder
- 1 stk peberfrugt, røde
- 1 dl edermame-bønner, pillede
- 3 stk forårsløg
- 1 håndfuld broccoli
- 1 dl cashewnødder
Sauce
- 3 spsk. soyasauce
- 1 spsk. honning, el. sirup
- 1 tsk ingefær, revet
- 1 tsk hvidløg, revet
- 1 spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
- 1 stk 1 dl vand + 1 tsk. majsstivelse opløst heri
Fremgangsmåde
- Start med grøntsagerne - skær forårsløg og peberfrugt i mundrette tern og bræk/skær broccoli i små buketter. Hæld cashewnødderne og edamame-bønnerne sammen med og stil til side.
- Bland majsstivelse med 0,5 tsk. salt og 0,5 tsk. friskkværnet peber - skær kyllingebrysterne i små tern og vend dem i majsstivelsen.
- Varm en wok op til høj varme med en sjat olie - mens den varmer op, blander du ingredienserne til saucen.
- Når olien er varm, steger du kyllingestykkerne gyldensprøde i 2-3 minutter - tag dem af panden og steg nu grøntsagerne i den resterende olie for fuld varme. De må godt blive lidt brunet og stegt, mens du rører rundt.
- Når de har fået lidt kulør, hælder du kyllingen tilbage og tilsætter saucen. Skru lidt ned for varmen og lad de simre under omrøring i 3-4 minutter, eller indtil det har kogt lidt ind og gjort grøntsagerne møre. Serveres herefter rygende varmt.