Chicken Pakora
Indisk kylling, der sender nuggets til tælling!
Chicken nuggets er en populær spise i hele verden, og kan oftest fås for en slik ved diverse fastfood-kæder.
Og de smager også godt - specielt til tømmermænd!
Men det kommer altså ikke i nærheden af Chicken Pakoras - en indisk version med sprød kylling i friture!
Knasende sprødt, velkrydret og masser af dyb smag - en rigtig bid af Indien i en mundfuld.
Tricket er at lave en lille fusion mellem indisk frituredej og tempura - hvor man bruger både bagepulver, danskvand og majsstivelse.
Sammen med kikærtemel - men det er ikke et must, hvis du ikke kan finde det. Almindeligt mel fungerer også.
Kikærtemel giver bare mere smagsdybde - og en mulighed for at gøre det glutenfrit!
Fang opskriften herunder:
Chicken Pakora
Sprøde, indiske kyllingesnacks!
2 portioner
50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 250 gram kyllingebryst
- 2 tsk ingefær, revet
- 2 tsk hvidløg, revet
- 1 tsk koriander, stødt
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 2 tsk garam masala
- ½ tsk chiliflager, røde
Dej/Batter
- 2 dl kikærtemel (alternativt alm. hvedemel)
- 1 spsk. garam masala
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 tsk fint salt
- 1½ dl danskvand
Til friturestegning
- 400 ml fritureolie/solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Skær din kylling i små, mundrette tern og bland dem sammen med krydderierne samt hvidløg og ingefær. Lad det trække i køleskabet i 30-60 minutter.
- Bland de tørre ingredienser sammen til dejen i en skål. Hæld olien i en lille gryde og bring den op på ca. 170 grader - det må ikke blive varmere, da overfladen så vil få for meget farve, inden den er sprød.
- Hæld danskvand i skålen og rør det til en tyk, ensformig masse (det er ofte en mellemting mellem 1,5-2 dl danskvand der rammer sweetspot) - læg kyllingestykkerne i dejen og fritér dem 5-6 af gangen i 3-4 minutter, eller indtil de er gyldne, sprøde og puffer let op. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir og server varme.