Mandekogebogen

Chicken Pakora

Indisk kylling, der sender nuggets til tælling!

Chicken nuggets er en populær spise i hele verden, og kan oftest fås for en slik ved diverse fastfood-kæder.

Og de smager også godt - specielt til tømmermænd!

Men det kommer altså ikke i nærheden af Chicken Pakoras - en indisk version med sprød kylling i friture!

Knasende sprødt, velkrydret og masser af dyb smag - en rigtig bid af Indien i en mundfuld.

Tricket er at lave en lille fusion mellem indisk frituredej og tempura - hvor man bruger både bagepulver, danskvand og majsstivelse.

Sammen med kikærtemel - men det er ikke et must, hvis du ikke kan finde det. Almindeligt mel fungerer også. 

Kikærtemel giver bare mere smagsdybde - og en mulighed for at gøre det glutenfrit!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chicken Pakora

Sprøde, indiske kyllingesnacks!

2 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

Kylling
  • 250 gram kyllingebryst
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 2 tsk hvidløg, revet
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 2 tsk garam masala
  • ½ tsk chiliflager, røde

Dej/Batter
  • 2 dl kikærtemel (alternativt alm. hvedemel)
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk fint salt
  • 1½ dl danskvand

Til friturestegning
  • 400 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Skær din kylling i små, mundrette tern og bland dem sammen med krydderierne samt hvidløg og ingefær. Lad det trække i køleskabet i 30-60 minutter.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen til dejen i en skål. Hæld olien i en lille gryde og bring den op på ca. 170 grader - det må ikke blive varmere, da overfladen så vil få for meget farve, inden den er sprød.
  3. Hæld danskvand i skålen og rør det til en tyk, ensformig masse (det er ofte en mellemting mellem 1,5-2 dl danskvand der rammer sweetspot) - læg kyllingestykkerne i dejen og fritér dem 5-6 af gangen i 3-4 minutter, eller indtil de er gyldne, sprøde og puffer let op. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir og server varme.
Del

Seneste nyt

Annonce