Mandekogebogen

Chicken Pot Pie

Skøn madtærte med smagfuldt fyld.

I en kold vintertid med slud, regn og snevejr er det oplagt med rigtig smovsemad!

Jeg plejer altid at kaste mig over en lang række forskellige gryderetter, som bare kan simre i flere timer og varmer helt ind i sjælen.

Men der sker også noget magisk, når man tager gryderetten og kombinerer med en tærte - ligesom englænderne gør med deres skønne pies. 

Her har jeg lavet min version af en skøn, nem og smagfuld Chicken Pot Pie, som i al sin enkelthed er masser af grøntsager, kylling og timian indkaplset i en lækker mørdejstærte.

Skal det være helt efter forskrifterne, skal man vist kun have låget på - men hvem elsker ikke en god tærtebund?

Herunder får du min version af en Chicken Pot Pie: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chicken Pot Pie

Smagfuld kyllingetærte!

4 portioner 1 time, 20 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 300 gram kyllingebryst
  • 2 stk gulerod
  • 1 dl ærter (friske eller frosne)
  • 2 stk porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 1 dl hvidvin
  • 300 ml grøntsagsbouillon
  • 150 gram champignon (brune eller hvide)
  • 1 spsk. timian, tørret
  • 2 spsk. majsstivelse

Tærtebund
  • 350 gram hvedemel
  • 180 gram koldt smør
  • 1 stk æg
  • 0,6 tsk fint salt
  • 0,4 dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Snit kylling i mindre stykker og brun dem af på en pande i lidt olie. Stil til side. Snit også dine champignon og steg dem fri for væske og brun dem lidt. Stil også dem til side.
  2. Snit porrer, løg, hvidløg og gulerødder - svits i en gryde i lidt olie, indtil de falder sammen og bliver møre. Hæld hvidvin på og lad det simre nogle minutter.
  3. Tilføj kylling og champignon samt grøntsagsbouillon, timian, ærter og salt og peber. Lad det simre i 30-40 minutter og smag til undervejs. Opløs majsstivelse i lidt vand eller mælk og jævn gryderetten til en tyk masse. Lad det herefter køle helt af. Gerne til dagen efter, men minimum et par timer i køleskab.
  4. Lav i mellemtiden dejen ved at skære smørret ud i tern og smuldr det i ud i hvedemel - tilsæt salt og rør det sammen med et æg og lidt mælk. Det skal blot lige kunne samles til en kugle, det skal ikke æltes. Del den i to dele og vikl det ind i husholdningsfilm og stil køleskabet minimum en time. Du kan tage en lille tredje portion fra til pynt på toppen.
  5. Find et tærtefad eller bedre - en springform med bund - som du smører let med smør eller olie. Den ene kugle rulles tyndt ud og placeres i bunden af formen, så den går op af siderne - tryk et par gange med en gaffel på bunden. Fordel fyldet og rul den sidste kugle ud til et låg, som du kniber eller presser sammen i siderne med bunden. Top den eventuelt af med et par blade eller andet dekorativt i dejmønstre.
  6. Bag tærten i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 50 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce