Chicken Pot Pie
Skøn madtærte med smagfuldt fyld.
I en kold vintertid med slud, regn og snevejr er det oplagt med rigtig smovsemad!
Jeg plejer altid at kaste mig over en lang række forskellige gryderetter, som bare kan simre i flere timer og varmer helt ind i sjælen.
Men der sker også noget magisk, når man tager gryderetten og kombinerer med en tærte - ligesom englænderne gør med deres skønne pies.
Her har jeg lavet min version af en skøn, nem og smagfuld Chicken Pot Pie, som i al sin enkelthed er masser af grøntsager, kylling og timian indkaplset i en lækker mørdejstærte.
Skal det være helt efter forskrifterne, skal man vist kun have låget på - men hvem elsker ikke en god tærtebund?
Herunder får du min version af en Chicken Pot Pie:
Chicken Pot Pie
Smagfuld kyllingetærte!
4 portioner
1 time, 20 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ingredienser
- 300 gram kyllingebryst
- 2 stk gulerod
- 1 dl ærter (friske eller frosne)
- 2 stk porrer
- 2 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 1 dl hvidvin
- 300 ml grøntsagsbouillon
- 150 gram champignon (brune eller hvide)
- 1 spsk. timian, tørret
- 2 spsk. majsstivelse
Tærtebund
- 350 gram hvedemel
- 180 gram koldt smør
- 1 stk æg
- 0,6 tsk fint salt
- 0,4 dl mælk
Fremgangsmåde
- Snit kylling i mindre stykker og brun dem af på en pande i lidt olie. Stil til side. Snit også dine champignon og steg dem fri for væske og brun dem lidt. Stil også dem til side.
- Snit porrer, løg, hvidløg og gulerødder - svits i en gryde i lidt olie, indtil de falder sammen og bliver møre. Hæld hvidvin på og lad det simre nogle minutter.
- Tilføj kylling og champignon samt grøntsagsbouillon, timian, ærter og salt og peber. Lad det simre i 30-40 minutter og smag til undervejs. Opløs majsstivelse i lidt vand eller mælk og jævn gryderetten til en tyk masse. Lad det herefter køle helt af. Gerne til dagen efter, men minimum et par timer i køleskab.
- Lav i mellemtiden dejen ved at skære smørret ud i tern og smuldr det i ud i hvedemel - tilsæt salt og rør det sammen med et æg og lidt mælk. Det skal blot lige kunne samles til en kugle, det skal ikke æltes. Del den i to dele og vikl det ind i husholdningsfilm og stil køleskabet minimum en time. Du kan tage en lille tredje portion fra til pynt på toppen.
- Find et tærtefad eller bedre - en springform med bund - som du smører let med smør eller olie. Den ene kugle rulles tyndt ud og placeres i bunden af formen, så den går op af siderne - tryk et par gange med en gaffel på bunden. Fordel fyldet og rul den sidste kugle ud til et låg, som du kniber eller presser sammen i siderne med bunden. Top den eventuelt af med et par blade eller andet dekorativt i dejmønstre.
- Bag tærten i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 50 minutter.