Mandekogebogen

Chokoladekage

Simpel kage-klassiker!

Der er tidspunkter, hvor længslen efter en enkel fornøjelse er uimodståelig. På sådanne øjeblikke er det som om, at sindet og smagsløgene forenes om en enkelt idé: en nem chokoladekage uden nogen overflødige dikkedarer.

Denne trang til enkle nydelser er et udtryk for vores naturlige ønske om at omfavne den rene, ukomplicerede nydelse af en velkendt klassiker. En sådan kage afspejler ofte en følelse af hjemmelig hygge og komfort.

Når livet bliver travlt og komplekst, trækker vi os tilbage til det bekendte og enkle. I dette tilfælde er det ikke et kompliceret opskrift, der søges, men en opskrift, der fanger essensen af chokoladekagens enkelhed.

At vælge en nem chokoladekage betyder ofte at undlade unødvendige trin og ingredienser. Det handler om at hylde den autentiske smag af chokolade, uden at den drukner i overdreven pynt eller komplekse teknikker.

Det kan være en kage, hvor ingredienserne simpelt hen røres sammen, og derefter bages for at skabe en ren og ligefrem smagsoplevelse. Denne type kage er ikke kun let at lave, men den bringer også en umiddelbar tilfredsstillelse.

Den er som en venlig omfavnelse fra køkkenet – den lækre duft af bagning, kagen der hæver sig i ovnen, og den varme kage, der tager imod dig med åbne arme.

Så på de dage, hvor det er den ukomplicerede glæde ved en velkendt smag, der trækker i dig, er en nem chokoladekage uden tvivl det, der vil tilfredsstille dine smagsløg og dit sjæl.

Det er ikke bare en kage, det er en hyldest til enkelhedens skønhed i en verden fyldt med kompleksitet.

Fang opskriften på en klassisk chokoladekage lige her:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chokoladekage

Klassisk kage med chokolade!

8 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 200 gram rørsukker
 • 200 gram hvedemel
 • 70 gram kakaopulver, usødet
 • 50 gram mørk chokolade, 70 %
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 1½ tsk vaniljesukker
 • 2 stk æg
 • 4½ dl mælk/vand

Fremgangsmåde

 1. Forvarm din ovn til 175°C. I en stor skål, sigt sukker, hvedemel, kakao, bagepulver, natron og evt. et knivspids sammen. Dette sikrer, at der ikke er nogen klumper i de tørre ingredienser.
 2. Tilsæt æggene, vaniljepiver, mælk og chokoladen revet til de tørre ingredienser. Brug en elektrisk mixer ved lav hastighed og pisk blandingen sammen, indtil ingredienserne er godt blandet og dejen er glat.
 3. Hæld dejen i en smurt springform eller fad - Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 30-35 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten kommer ud ren, og kagen springer tilbage, når du rører let ved den.
Del

Seneste nyt

Annonce