Mandekogebogen

Ciambelline al vino: rødvinssmåkager fra Italien

Sprøde småkager bagt med rødvin!

Hvad enten du mangler en hurtig opskrift på en småkage til kaffen eller ny inspiration til julekagedåsen til årets julebag?

Så skal du prøve den italienske småkage, Ciambelline al vino.

Det er en meget simpel småkage, som egner sig rigtig godt som en 'kaffesmåkage' - du ved, de der småkager, som er ekstra tørre i det og gerne lige vil dyppes i kaffen.

Et nemt sødt element til en hurtig kop kaffe ligesom Biscotti

Den har sin oprindelse fra fattige kår i Lazio-regionen i Italien, hvor man kastede sammen, hvad man havde for at lave lidt sødt i hverdagen.

Og jeg fik smagt disse småkager under min reportage af Lazio-regionens madkultur - og dem blev jeg nødt til at prøve at bage selv!

De er søde, let krydrede af vinen og aromatiske af olivenolien - et anderledes miks, som gør sig rigtig godt som en sprød og simpel kage til kaffen.

Fang min version af rødvinssmåkager herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Ciambelline al vino: Rødvinssmåkager fra Italien

Sprøde og lækre!

20 portioner 50 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 100 gram flormelis
  • 80 gram olivenolie
  • 80 ml rødvin
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl perlesukker, til pynt

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt olivenolie og rødvin og ælt det grundigt sammen til en sammenhængende, glat og blank dej. Pak den ind i husholdningsfilm og smid den i køleskabet i 30 minutter.
  2. Forvarm ovnen på 180 grader - tag dejen ud og form små, aflange pølser, som du samler til en pæn cirkel - du kan enten lave 20 større cirkler eller 30 små småkager. Vend dem i perlesukker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem til de er sprøde i ovnen - de store skal bages i ca. 30 minutter og de små skal bages i ca. 25 minutter, indtil de er let gyldne.
Del

Seneste nyt

Annonce