Den du ved nok-issandwich
Guf Guf-kage som issandwich!
Issandwich er en ægte klassiker i det søde køkken, hvor man svøber en god hjemmelavet is i en form for kagebund eller kiksebund.
Det var et kæmpe hit, da jeg eksperimenterede med at lave en klassisk dansk kage om til en issandwich - som blev til drømmekage-issandwich.
Det lækre kokoslag fungerer helt perfekt, så jeg tænkte, at tiden var til at lave en ny version!
Og her kom den klassiske Guf Guf-kage eller Den Du Ved Nok-kage i spil - en lækker, chokoladebund toppet en cremet, snasket kokos-kakao-topping.
I stedet for en helt almindelig vaniljeis, lavede jeg en mild og cremet chokoladeis, så man får de lækreste mørke is-sandwich.
Nemme, lækre og uimodståelige - se opskriften herunder.
Hvis du vil se billeder af processen med at forme bund og is, så kan du kigge på fremgangsmåden til mine drømmekage-snitter.
Den Du Ved Nok-issandwich
Guf Guf-kage-is!
Ventetid: 4 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 700 ml vaniljeis (hjemmelavet eller god købeversion)
- 30 gram mørk chokolade, 70 %
Den Du Ved Nok-kagebund
- 100 gram sukker
- 30 gram smør
- 100 ml sødmælk
- 80 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 stk æg
- 20 gram kakaopulver
Den Du Ved Nok-topping
- 100 gram kokosmel
- 100 gram smør
- 2 dl flormelis
- 1 spsk. vaniljesukker
- ½ dl stærk kaffe el. espresso
- 2 spsk. kakaopulver
Fremgangsmåde
- Lav isen efter forskrifterne i vaniljeis-opskriften - når den er taget af varmen, hælder du den varme ismasse over hakket mørk chokolade og rører det sammen. Stil den på køl - når ismassen er afkølet, køres den på maskinen og hældes i en franskbrødsform foret med bagepapir (12x30 cm). Stil den i fryseren.
- Forvarm ovnen til 200 grader. Lav bunden ved at piske sukker luftigt sammen med æg - smelt smørret i mælken i en gryde, og bland hvedemel, kakao og bagepulver sammen i en skål. Så de tørre ingredienser ned i ægget og tilføj 'mælkesmørret'. Rør det grundigt sammen. Hæld det i en form på 25x30 cm foret med bagepapir og bag det i 12 minutter.
- Mens bunden er i ovnen, blander du alle ingredienserne til topping i en gryde - smelt det ved lav varme, så det er medgørligt og kan smøres ud. Når bunden kommer ud og har afkølet i 10 minutter, hælder du blandingen over i et jævnt lag. Lad det køle af og smid bunden i fryseren.
- Når isen og bunden har sat sig, tager du begge ting ud - flæk bunden på midten og læg dem med topping-siden nedad. Læg isskiven på den ene side, og læg så den anden bund ovenpå med topping udaf - så du har guf guf-glasur udad på begge sider. Pres godt sammen og stil den i fryseren i 30 minutter. Derefter kan du skære dem i mundrette firkanter og enten smide dem i fryseren til senere eller spise med det samme.