Cilbir: Tyrkiske æg
En nem og anderledes form for morgenæg!
Hvis du leder efter en spændende og anderledes måde at få dine æg på til brunch eller morgenmaden i weekenden?
Så kan du prøve den tyrkiske klassiker Cilbir.
I al sin enkelthed er det en lille tallerken, hvor man hælder græsk yoghurt i. Her river man lidt frisk hvidløg på og topper med pocherede æg og en smør eller olie, som lige er blevet brust op med chiliflager eller paprika. Skal det være helt autentisk, skal man bruse smørret op med Aleppo-chili.
En dejlig lækker mundfuld, hvor man får den kolde yoghurt sammen med det lune æg og det krydrede smør.
Perfekt som en lille snack til morgenbordet sammen med et par skiver smørstegt surdejsbrød i stave.
Fang opskriften herunder:
Cilbir: Tyrkiske æg
Lækker brunch-snack!
1 portion
10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk æg
- 1½ dl græsk yoghurt (græsk-inspireret og naturel kan også bruges)
- 40 gram smør
- 1 tsk røde chiliflager eller stærk paprika
- 1 tsk hvidløg, revet
- 2 stk surdejsbrød, kan undlades
Fremgangsmåde
- Varm vand op en gryde til lige under kogepunktet og tilføj en spiseskefuld eddike - når det småbobler, pisker du en hvirvel i midten af gryden og hælder et æg i. Saml hviden let med skeen og lad det pochere, indtil den er fast i hviden, men stadig flydende i midten. Gentag med æg nummer 2. Læg dem på et stykke køkkenrulle efter pochering for at opsamle kogevand.
- Smørrist dine surdejsskiver i smør på en pande i nogle minutter. Skær det i staver til senere.
- Hæld smør i en gryde og hæld chiliflagerne i, så snart smørret bruser op. Lad det små stege 1-2 minutter.
- Smør et tykt lag yoghurt ud på en tallerken og fordel det revne hvidløg udover eller rør det i yoghurtten. Læg dine pocherede æg på og hæld den varme chili-smør udover. Giv det et drys salt til sidst. Serveres straks med et par skiver sprødt brød.