Mandekogebogen

Cloudy Bays 35. årgang Sauvignon Blanc nærmer sig perfektion efter optimal høstsæson

2019 har været gavmild mod Cloudy Bay.

Hvis der er noget, der interessant at holde øje med i mad og drikke-branchen, så er det, hvordan sæsonerne påvirker resultatet og produktet år for år - her er det især vinbonder, som mærker, hvordan det uforudsigelige vejr enten kan hjælpe eller sabotere smagsudviklingen på deres vinaftapninger.

2019 har været rigtig god for Newzealandske Cloudy Bay, som kan lancere deres måske bedste Sauvignon Blanc nogensinde - og det siger ikke så lidt, når man tænker på, at de har været blandt pionerene til at sætte Marlborough-området på verdenskortet med 35 årgange af Sauvignon Blanc indtil videre.

Det Newzealandske vejr har været mildt og lunt over hele høstsæsonen og fik en god medvind af en tidlig udspring grundet den milde vinter.

ANNONCE
Cloudy Bays 35. årgang Sauvignon Blanc nærmer sig perfektion efter optimal høstsæson

Og trods et uheldigt uvejr sent på forårssæsonen formåede vejret alligevel at bidrage med solskin og tørre forhold, som resulterede i en noget nær perfekt høst: 

”Denne årgang vil højst sandsynligvis blive husket som en af de store Marlborough-årgange, da vi har formået at fremstille en Sauvignon Blanc med en perfekt balance mellem modenhed og friskhed. Kvaliteten er et vidnesbyrd om vores enestående vinmarker, vores hårdtarbejdende teams og en sæson, hvor alt gik op i en højere enhed”, siger Jim White, teknisk direktør for Cloudy Bay. 

Og al den gode medvind har sat sit spor på flasken, som foruden sit appetitlige, minimalistiske design byder på en meget velafbalanceret smagsoplevelse - den har en herlig syrebalance, som træder i karakter via smagsnoter af citrusfrugter.

Den er meget mild i starten, men bliver efterfølgende meget læskende og nærmest cremet i smagen som en skarp sorbet tilsat lidt liflige bobler.

Generelt for vinen er, at den er meget ‘saftig’ - ment på den måde, at der er ikke mange tørre noter at finde, men derimod en meget levende og aromatisk mundfuld, som giver en lang og behagelig eftersmag.

Vi har absolut fundet årets vin til forretten til nytår!

Flasken koster 269 kroner.

ANNONCE
Cloudy Bays 35. årgang Sauvignon Blanc nærmer sig perfektion efter optimal høstsæson
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt