Mandekogebogen

Coconut Caramel Chicken

Vietnamesisk hyggemad!

Hvis du leder efter inspiration til at pifte din kylling op med lidt anderledes smage og nuancer? Så skal du prøve denne vietnamesiske opskrift.

Den går under navnet Coconut Caramel Chicken og er en syndig, snasket og lækker sag, som er ret nem at lave.

Det går i al sin enkelthed ud på, at man tilbereder et par kyllingelår i en blanding af smeltet brun farin og kokosmælk, som får lov til både at mørne kødet og koge ind til en lækker sticky sauce.

Den får en dyb, cremet og lækker smag og så passer den perfekt til nykogte hvide ris. 

Når saucen er kogt ind, karamelliserer og bruner den kødet til sidst, og så kommer mundvandet!

Opskriften kræver få ingredienser og du kan bruge både overlår eller underlår til formålet - kyllingebryster vil nok blive lidt for tørt.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Coconut Caramel Chicken

Snasket kylling!

2 portioner 45 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk kyllingeoverlår
  • 1 stk kokosmælk, dåse
  • 70 gram brun farin
  • ½ dl vand
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • ½ stk fintsnittet rød chili, kan undlades
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 3 spsk. soyasauce
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk fishsauce

Fremgangsmåde

  1. Hæld brun farin og 0,5 dl vand i en pande og bring det i kog. Mens det kommer i kog, blandet du de resterende ingredienser sammen på nær kyllingen.
  2. Når sukkeret er opløst på panden og massen virker som en letflydende karamelsauce, hælder du kokosmælk-blandingen på. Lad det koge op, hvor du lægger kyllingeoverlårene med skindsiden nedad. Lad det simre ved middelvarme i 20 minutter.
  3. Vend herefter kyllingen og lad det simre videre i 30 minutter - saucen skulle gerne være reduceret til en meget tyk, cremet og snasket masse. Nu kan du skrue lidt op og vende kyllingen en sidste gang med skindsiden nedad - steg i 5-10 minutter, mens du holder øje og skubber lidt rundt med kyllingen, så den ikke brænder fast, men blot bliver karamelliseret til sidst.
  4. Serveres på toppen af nykogte ris og gerne garneret med frisk rød chili og forårsløg.
Del

Seneste nyt

ANNONCE