Mandekogebogen

Cookiedough-is med pebernøddedej

Julet twist på cookiedough-konceptet med pebernødder!

En af de helt populære varianter i køledisken, når man er på udkig efter en bøtte is til lidt selvforkælelse, er selvfølgelig Cookie Dough-varianten.

I al sin enkelthed cremet is tilført dejen fra cookies, inden de er blevet bagt - det giver en blød, lækker og cremet konsistens til isen samt giver et lækkert fyld med ekstra smag.

Og jeg har lavet min egen version af den med et julet twist!

Opskriften har nemlig inkorporeret pebernøddedej i stedet for - og den elsker man jo altid at snacke på, når man alligevel skal bruge tid på at rulle dem ud!

Den er nem, simpel og velsmagende - se opskriften herunder.

ANNONCE

Cookiedough-is med pebernødder

Julet nyklassiker!

6 portioner 3 timer
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 stk æggeblomme
  • 2½ dl sødmælk
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl rørsukker
  • 90 gram smør
  • 180 gram hvedemel
  • ½ tsk kanel, stødt
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk ingefær, stødt
  • ½ tsk stødt stjerneanis, kan undlades
  • 0,2 tsk hvid peber, stødt (kan undlades)
  • ½ vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave isbasen - pisk 6 æggeblommer op med 1 deciliter sukker og kornene af den halve vaniljestang i nogle minutter, indtil den er luftig, skummende og cremet.
  2. Pisk nu 2,5 deciliter sødmælk og 2,5 deciliter piskefløde ind i æggemassen, indtil den er ensformig og glat.
  3. Hæld den i en tykbundet gryde og varm den op på middelvarme under konstant omrøring - lad den ramme ca. 84 grader, hvor massen legerer og bliver cremet. Brug et termometer. Hæld straks den legerede væske i en anden skål og stil denne på køl, indtil den er helt kold.
  4. I mellemtiden laves dejen - pisk smør op med 1 deciliter sukker, indtil du har en blød remonce. Tilsæt 0,5 deciliter piskefløde, indtil massen er lind.
  5. Bland hvedemelet med alle krydderierne og hæld denne i smørmassen - rør grundigt rundt og ælt til sidst massen sammen til en ensformig klump med hænderne.
  6. Smag på den - mangler den mere krydderi? Så kan du nå at ælte det ind i den. Herefter sættes denne på køl, indtil isen er klar.
  7. Når ismassen er afkølet, hældes denne på ismaskine og køres, til programmet er færdigt - herefter fordeles halvdelen af isen i en isform, hvorefter du former mundrette kugler af pebernøddedejen og presser ned i isen - top af med det sidste is og de sidste kugler af dej. Lad den sætte sig helt i fryseren i nogle timer, før den er klar til at blive taget ud igen.
Del

Seneste nyt