Mandekogebogen

Croque Madame

Fransk morgenmad til dine tømmermænd - Croque Madame!

Croque Madame er franskmændenes svar på en luksus-parisertoast, og den er perfekt til en langsom søndag med morgenbrunch eller de onde tømmermænd.

Den er saftig, salt, sød, sprød og cremet - en perfekt mundfuld!

Og så er den nem at lave - herunder får du opskriften på to Croque Monsieur (eller du kan gå all-in som mig på mit billede, hvor jeg lavede en triple-decker-version!).

Følg med herunder:

ANNONCE

Croque Madame

Franske tømmermænd!

2 portioner 16 minutter
Forberedelse: 6 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
  • 2 stk tomater
  • 2 spsk. dijon-sennep
  • 2 stk æg
  • 6 stk italiensk skinke, skiver
  • 50 gram gruyere gouda, emmenthaler, revet
  • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft - varm derefter smørret op på en pande og lad det bruse op og blive lidt mørk i farven.
  2. Læg dine skiver af brød på panden og rist dem i smør i 4-5 minutter, så de bliver mørke og gyldne på hver side.
  3. Læg skiverne på en bagerist med bagepapir og smør hver skive med dijon-sennep - drys rigeligt med revet ost på herefter. stil dem ind i ovnen i ca. 8-10 minutter, indtil osten smelter og får lidt farve.
  4. Mens osten smelter i ovnen, steges spejlæggene på panden i lidt ekstra smør i 2-3 minutter - læg et låg på eller stanniol, så du sørger for, at hinden på toppen bliver tilberedt, uden at ægget bliver tørt nedefra inden tiden. Den skal være flydende i blommen.
  5. Når brødet og osten er færdig, skal den samles - læg skiver af tomat på ostebrødet efterfulgt af et par skiver italiensk skinke og spejlægget. Læg et ostebrød på toppen. Gentag med nummer to Croque Monsieur og nyd det!
Del

Seneste nyt