Mandekogebogen

Crusted Beef

Anderledes take på en chateaubriand.

Når det kommer til en god, velsmagende oksemørbrad, så bliver det næsten ikke bedre end en chateaubriand - det er selve stykket fra oksemørbraden, som er placeret i den midterste del, og dermed også den 'reneste' og med regulære udskæring. 

Sådan et stykke kød skal have kærlighed og kort tilberedning for at bevare saft og kraft - og du kan eksempelvis lave en lille 'dyne' til kødets saft og kraft i form af min opskrift på crusted beef.

En lille fortolkning af den klassiske 'breaded salmon', hvor man pakker sin brunede chateaubriand ind i en blendet brødblanding med hvidløg og krydderier, som både holder på saften men også bliver sprødt og lækkert.

En simpel og smagfuld måde, som vi brugte til at tilberede en chateaubriand af oksemørbrad fra Dyrbar på  - se opskriften herunder!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Crusted Beef

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 800 gram chateaubriand af okse
  • 4 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
  • 1 stk persille, bundt
  • 4 fed hvidløg
  • 50 gram smør
  • 1 stk rød chili, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Tag din chateaubriand ud af køleskabet i god tid (30-40 minutter inden stegning) og dup den tør med køkkenrulle.
  2. Mens den 'vågner' op, hælder du brød, persille, chili og hvidløgsfed i en blender eller foodprocessor og laver det til en crumble - tilsæt eventuelt et skvæt olivenolie for at få det til at hænge lidt sammen og tilsæt lidt salt og peber.
  3. Forvarm ovnen på 200 grader alm ovn - varm en pande op på middelhøj varme og smelt smørret. Når det bruser op, bruner du din chateaubriand på alle sider. Læg den herefter til side, dup den let med køkkenrulle.
  4. Pak den nu ind i din blendede crust og læg den i et ildfast fad - giv den ca. 15-20 minutter i ovnen, eller indtil kernetemperaturen rammer ca. 57 grader. Lad dem hvile utildækket i 8-10 minutter og skær så ud i portioner.
Del

Seneste nyt

Annonce