Mandekogebogen

Danskerne er klar til at spise kunstigt kød?

En ny undersøgelse viser at flertallet er klar til at forsøge sig med kultiveret kød

Ville du købe kultiveret kød, altså det der laboratorie-skabte noget, som betyder vi slipper for at slagte dyr for det? 

En ny undersøgelse fra den filantropi-bårne tænketank Good Food Institute Europe (GFI), antyder at Danskerne er klar til at give kultiveret kød et forsøg. 

Ifølge undersøgelsen vil mere end halvdelen af danskerne (55%) prøve kultiveret kød, hvis det kom til Danmark, og mere end hver fjerde (27%) vil endda erstatte det kød, de spiser i dag, med kultiveret kød. Hvis det da ellers var tilgængeligt i køledisken. 

ANNONCE
Illustration: GFI Europe  - Danskerne er klar til at spise kunstigt kød? Illustration: GFI Europe

Hvad er kultiveret kød? 

I følge GFI Europe er kultiveret kød ligesom konventionelt oksekød, svinekød, kylling og skaldyr. Forskellen ligger i metoden, hvor kultiveret kød produceres i dyrkningsfaciliteter i stedet for at opdrætte dyr. Faciliteterne kan sammenlignes med de fermenteringstanke, der bruges til at brygge øl.

Professor Jette Feveile Young der er leder af Differentierede og biofunktionelle fødevarer ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet og forsker i udviklingen af kultiveret kød, finder undersøgelsen meget interessant, og fremhæver en række potentielle gevinster ved det kultiverede kød: "Vi kan jo se, at madvaner ikke ændres særligt hurtigt. Selvom der i dag er flere muligheder for at spise vegetarisk og vegansk, er kød stadig essentielt for de fleste. Kød har nogle ernæringsmæssige egenskaber som gør det fordelagtigt for den største del af befolkningen at spise kød – men mængden kan reduceres kraftigt. Kødproduktionen og specielt drøvtyggere som kvæg har størst klimabelastning, og derfor er der stort potentiale, hvis bare en del af vores kød i fremtiden bliver kultiveret i stedet for."

Hvad tænker du om at skulle spise kunstigt - kultiveret kød? Er du en del af flertallet? 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce