Mandekogebogen

Den legendariske Hemingway-burger

Legendens svar på den ultimative burger.

Har du som så mange andre kødglade mænd forsøgt at rejse land og rige rundt i det danske for at finde den ultimativt bedste burger? Så kan luften godt gå en smule ud af ballonen, når man snubler over det faktum, at der findes flere burgersteder i Danmark end bumser på en 14-årig teenager. Vi har i gennem tidens løb forsøgt at benævne nogle særdeles mindeværdige steder rundt i landet, men nu har vi i stedet vendt næserne mod bøgerne og litteraturen.

Levemanden, eventyreren og det litterære geni Ernest Hemingway er ikke blot kendt for sin livsstil og finurlige skrivestil, men står også bag en af de mest legendariske burger-opskrifter til dato. John F. Kennedy Presidential Library and Museum offentliggjorde for nyligt den sagnomspundne opskrift, og vi har selvfølgelig afprøvet legenden. Resultatet blev en saftig kraftkarl af en mandig smagsbombe, som var ligeså mystisk og genial som Hemingway selv.

ANNONCE
Den legendariske Hemingway-burger

Opskrift

450 g hakket oksekød

2 hvidløg, finthakket

2 skalotteløg, finthakket

1 teskefuld med top af India Relish

2 teskefulde kapers

1 teskefuld med top af Spice Islands Sage

½ teskefuld Spice Islands Beau Monde Seasoning

½ teskefuld Spice Islands Mei Yen Powder

Salt + peber

1 æg

80 ml rødvin eller hvidvin

1 spiseskefuld olie

Fremgangsmåde:

Rør kødet sammen med hvidløg, løg og de tørre krydderier. Sæt på køl i 10-15 minutter. Tilføj resten af ingredienserne og lad kødet hvile i 10 minutter igen. Varm olien op i en pande, form et par bøffer og steg dem sprøde med lyserød midte.

Sidenoter:

Mei Yen Powder var muligvis et populært krydderi fra Spice Islands i 1950’erne, men produktet er desværre ikke længere tilgængeligt. Heldigvis kan man rekreere krydderiet med lidt god vilje og præcision.

Snydt hjemmefra-edition:

9 dele salt med 9 dele sukker samt 2 dele MSG, Monosodium Glutamate, som er et heftigt e-nummer på menuen. For at få 1 teskefuld til opskriften skal man blande 2/3 af en teske af denne blanding med en 1/3 teskefuld soja.  

Kan man ikke skaffe Beau Monde Seasoning, kan man genskabe det med lige dele sellerisalt og løgpulver. Sage er desuden blot tørret salvie, og behøver derfor ikke kun at være et Spice Islands-produkt. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt