Mandekogebogen

Den legendariske Hemingway-burger

Legendens svar på den ultimative burger.

Har du som så mange andre kødglade mænd forsøgt at rejse land og rige rundt i det danske for at finde den ultimativt bedste burger? Så kan luften godt gå en smule ud af ballonen, når man snubler over det faktum, at der findes flere burgersteder i Danmark end bumser på en 14-årig teenager.

Vi har i gennem tidens løb forsøgt at benævne nogle særdeles mindeværdige steder rundt i landet, men nu har vi i stedet vendt næserne mod bøgerne og litteraturen. Levemanden, eventyreren og det litterære geni Ernest Hemingway er ikke blot kendt for sin livsstil og finurlige skrivestil, men står også bag en af de mest legendariske burger-opskrifter til dato.

John F. Kennedy Presidential Library and Museum offentliggjorde for nyligt den sagnomspundne opskrift, og vi har selvfølgelig afprøvet legenden. Resultatet blev en saftig kraftkarl af en mandig smagsbombe, som var ligeså mystisk og genial som Hemingway selv.

Vigtige sidenoter til opskriften!

Mei Yen Powder var muligvis et populært krydderi fra Spice Islands i 1950’erne, men produktet er desværre ikke længere tilgængeligt. Heldigvis kan man rekreere krydderiet med lidt god vilje og præcision.

Snydt hjemmefra-edition:

9 dele salt med 9 dele sukker samt 2 dele MSG, Monosodium Glutamate, som er et heftigt e-nummer på menuen. For at få 1 teskefuld til opskriften skal man blande 2/3 af en teske af denne blanding med en 1/3 teskefuld soja.

- Kan man ikke skaffe Beau Monde Seasoning, kan man genskabe det med lige dele sellerisalt og løgpulver.

ANNONCE
Den legendariske Hemingway-burger

Hemingway-burger

Den originale!

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 450 gram hakket oksekød
  • 2 stk hvidløg
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 tsk india relish
  • 2 tsk kapers
  • 1 tsk salvie, tørret
  • ½ tsk spice islands beau monde seasoning
  • ½ tsk spice islands mei yen powder
  • 1 stk æg
  • 80 ml rødvin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rør kødet sammen med finthakket hvidløg, finthakket løg og de tørre krydderier. Sæt på køl i 10-15 minutter. Tilføj resten af ingredienserne og lad kødet hvile i 10 minutter igen. Varm olien op i en pande, form et par bøffer og steg dem sprøde med lyserød midte.
  2. Servér med rigelig poesi og burgerboller!
Del

Seneste nyt