Den nemmeste måde at tilberede fisk på - også hvis du er totalt nybegynder
Nem og lækker fisk til aftensmad.
Hvis tanken om at tilberede fisk får dig til at få flashbacks til sammenfaldne fileter og fastbrændt skind, så bare rolig. Der findes en idiotsikker metode, som kræver minimalt med udstyr, nul stress og nærmest ingen opvask. Tricket? Brug en bageplade.
Læs også: Italiensk kartoffelsalat
Sheet pan-fisk – som de kalder det over there – er en af de mest begyndervenlige måder at lave fisk på. Og det fede? Du kan smide hele måltidet i ovnen på én gang, så du både får proteinen og tilbehøret klaret uden at jonglere med fem pander og tre gryder.
Sådan gør du – helt enkelt
Alt du skal bruge er et stykke fiskefilet, lidt olie, salt og en bageplade. Pensl fisken med olie på begge sider, drys med salt, og læg den på bagepapiret med skindsiden nedad, hvis den har skind. Sæt den i ovnen – og lad magien ske.
Hvor længe den skal have, afhænger lidt af typen. En tommelfingerregel: Laks og tilapia skal have ca. 12-15 minutter ved 200 grader. Fisken skal være gennemtilberedt, men stadig saftig og nem at flage med en gaffel.
Hvorfor ovnen er din ven
Når du bager fisk i ovnen, slipper du for at stå og kæmpe med at vende den på panden uden at ødelægge den. Du får en jævn tilberedning, og du kan nærmest sætte det hele i gang og glemme det i et kvarter, mens du åbner en øl og vender grøntsager til salaten.
Har du mulighed for det, så køb fileter med skind – det gør det nemmere at få fisken hel af bagepapiret, uden at den smuldrer totalt. Og hvis du stadig er lidt grøn i fiskekøkkenet, så spørg din fiskehandler eller supermarkedets fiskeafdeling – mange steder (bl.a. Whole Foods) ordner de skind og ben for dig.
Tip: Lav hele måltidet på pladen
Hvis du vil gøre det ekstra smart, så lav det hele på én gang. Fisk med f.eks. grønkål, kikærter og peberfrugt er et godt mix, som bliver klar samtidig. Vil du have gulerødder eller kartofler med, så forbag dem i ovnen i 15-20 minutter, før du smider fisken og det blødere grønt ovenpå. Lidt olie, krydderier og måske en dressing til sidst – og du har et komplet måltid uden besvær.