Mandekogebogen

Dino Ribs

Møre kæmpe-spareribs!

Hvis du også elsker møre spareribs, så vil du elske denne opskrift. Spareribs er en gudespise i sommermånederne (eller hele året!), hvor man få lækre ben med kød, man bare kan gnaske løs i.

Men tricket til at få dem møre findes i forskellige versioner - men mit bedste trick er en braisering, som mørner kødet og sørger for, at de blot lige skal grilles let og så er de klar til spisning med en god, solid marinade, der vækker dem til live igen!

Og jeg har fået nogle heftige spareribs i hus er til sensommeren fra Dyrbar, som går under navnet Spareribs med ekstra kød.

Det er saftsuseme en underdrivelse, man bliver positivt overrasket over - så jeg har valgt at døbe dem Dino Ribs!

Der er MEGET mere kød på disse - så naturligvis skal de have en heftig omgang kærlighed. Og det er altså næsten en 2-dages affære, men det er arbejdstiden værd!

Fang opskriften herunder til at få møre spareribs XXL:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Dino Ribs

Kødfulde, møre kæmpe-spareribs!

4 portioner 29 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 24 timer
Tilberedning: 5 timer
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 kilo spareribs, ekstra kødfulde fra dyrbar
 • 100 gram salt
 • 1½ l vand
 • 1 håndfuld laurbær + peberkorn + salt
 • 1 stk mørk øl (stout eller porter)
 • 3 dl æblejuice
 • 2 stk løg
 • 2 dl god olivenolie
 • 2 spsk. barbecue-krydderi (se opskriften længere oppe i artiklen)
 • 1 spsk. brun farin

Fremgangsmåde

 1. Start med at skille kødet i separate kæmpe-spareribs - læg dem i en stor frysepose. Kog i mellemtiden 1,5 liter vand i en elkedel - hæld det i en skål og opløs salt heri. Lad det køle helt af.
 2. Hæld nu den afkølede saltlage over benene og luk posen tæt. Giv det natten over i saltlagen.
 3. Tag kødet op af lagen og skyl dem let - læg dem i et fad eller en ovnfast gryde, hvor de kan være i. Overhæld dem med øl, æblejuice og spæd til med enten vand eller bouillon så de blot er dækket. Tilføj 1 tsk. salt, 3-4 laurbærblade, 2 løg i kvarte og en håndfuld peberkorn. Braisér det enten i gryden ved lav varme under låg, så det blot bobler, eller braiser det i ovnen under låg ved 150 grader i 4-6 timer, eller indtil kødet er helt mørt.
 4. Efter braisering er det vigtigt, at benene køler helt af. De er for møre til, at du kan arbejde videre med dem på dette stadie. Når spareribs er afkølet, rører du din barbecue-rub op med olivenolie og brun farin til en tyk paste. Smør det grundigt over dine ribs på begge sider.
 5. Varm din grill op til direkte varme - omkring 200-210 grader - og grill dine spareribs først på direkte varme for at karamellisere overfladen en smule, og derefter giv dem nogle minutter ved indirekte, så de varmes godt i gennem.
 6. Så er der Dinosaur Ribs!
Del

Seneste nyt

Annonce