Mandekogebogen

Disse lugte hader myg - sådan holder du myggestik på afstand

Naturlige værnemidler mod stikkende myg!

Myg kan være en plage, især i varme måneder. En effektiv måde at holde dem væk på er at bruge dufte, som de ikke kan lide.

Og det behøver ikke være nogle fancy duftlys fra helsebutikker eller dedikerede værnemidler - du kan faktisk bruge mange ting, du nok normalt har i din husholdning.

Her er nogle dufte, der naturligt afskrækker myg:

1. Citronella

Citronella er en af de mest kendte naturlige myggeafskrækkere - og du kan få dem som en plante i haven. Den kraftige citrusduft fra citronellaolien er effektiv til at holde myg på afstand. Brug citronella i form af stearinlys, olier, plante eller spray for at skabe en barriere omkring dig.

2. Lavendel

Lavendel har en behagelig duft for mennesker, men myg finder den frastødende. Brug lavendelolie eller plant lavendel i din have for at holde myggene væk.

3. Eukalyptus

Eukalyptusolie er en kraftfuld myggeafskrækker. Dens skarpe, friske duft er ubehagelig for myg. Brug eukalyptusolie i diffuser eller som en ingrediens i hjemmelavede myggeafskrækkere.

4. Pebermynte

Pebermynte har en skarp og kølende duft, som myg ikke kan lide. Brug pebermynteolie i en sprayflaske eller på et diffuser for at holde myggene væk.

5. Basilikum

Basilikum, især de sorter med en stærk duft som den thailandske basilikum, kan hjælpe med at afskrække myg. Placer potter med basilikum omkring din udendørs opholdsområde for ekstra beskyttelse.

6. Rosmarin

Rosmarin er ikke kun en lækker krydderurt, men også en god myggeafskrækker. Dens stærke, urteagtige duft kan holde myg væk. Brug rosmarin som krydderi i madlavningen eller brænd det som en del af en udendørs brænde.

7. Hvidløg

Hvidløg har en skarp og gennemtrængende duft, som myg finder ubehagelig. Du kan spise hvidløg eller bruge hvidløgsolie som en del af din myggeafskrækkelsesstrategi.

8. Timian

Timian har en stærk, urteagtig duft, som også kan hjælpe med at holde myggene væk. Brug timian i form af olie eller som en tørret krydderurt i din have.

Ved at bruge disse dufte kan du skabe et naturligt forsvar mod myg, så du kan nyde dine udendørs aktiviteter uden at blive generet af disse irriterende insekter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce