Mandekogebogen

Disse tricks mindsker dræbersneglene næste år

Tyvstart på bekæmpelsen!

Dræbersneglene har været storslemme i år, men du kan faktisk allerede nu gøre en indsats for at mindske antallet af dræbersnegle i næste sæson.

Det er lidt samme tilgang, som når man skal forsøge at fange dem om sommeren - bare at man lige gør det lidt længere ind i sæsonen og 'opfordrer' dem til at samle sig visse steder.

For at holde dræbersnegle væk fra haven næste år, er det en god idé at starte tidligt med forebyggende metoder. Her er en guide til de mest effektive tiltag:

ANNONCE
Undgå dræbersnegle-invasion næste sæson

Tiltræk naturlige fjender: Skab levesteder for dyreliv, der spiser dræbersnegle og deres æg, såsom pindsvin, fugle, frøer, tudser og løbebiller. Det kan du gøre ved at lave fuglekasser, hule stenbunker eller lade noget af haven være vild. Husk også, at vinbjergsnegle og leopardsnegle er nyttige snegle, der både spiser dræbersneglens æg og små snegle.

Fjern potentielle gemmesteder: Dræbersnegle elsker fugtige, skyggefulde steder, så undgå at have for mange tætte bunddækkeplanter, åbne kompostbunker eller våde gemmesteder. En mere ryddelig have kan reducere deres antal, men undgå at fjerne alt, da det også kan ramme sneglenes naturlige fjender.

Manuel fjernelse af æg: I sensommeren og efteråret kan du aktivt søge efter og indsamle snegleæg, som typisk ligger gemt under blade, sten eller i fugtige hjørner af haven. At fjerne æggene vil drastisk reducere antallet af dræbersnegle næste år?.

Fangstpladser: Lav en "fangstplads" i haven ved at efterlade fugtige genstande som et gammelt bræt eller en bunke rådne blade, hvor sneglene vil samle sig. Besøg pladsen regelmæssigt og fjern sneglene. Dette gør det lettere at bekæmpe dem uden at skade resten af haven?. Det strider måske lidt imod punkt 2, hvor man skal fjerne gemmesteder - men her sker det under kontrollerede forhold, så du ved, hvor du skal lede og lede dem hen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce