Mandekogebogen

Drunken Noodles

Nemme, smagfulde nudler med oksekød!

Drunken Noodles er en skøn og nem stir-fry opskrift fra Thailand, som trods navnet ikke har noget som helst med alkohol på ingredienslisten.

Den går også under det thailandske navn Pad Kee Mao.

Navnet hentyder til, at man ofte får det sent på aftenen eller natten associeret til festligheder eller byture - eller måske som tømmermænd.

Den har nemlig alt det, du har brug for til at pleje tømmermænd eller som natmad efter en våd aften - salt, sødt, surt og lækkert!

Den er utrolig nem at lave - og jeg har lavet en lækker version, hvor i denne omgang har brugt den skønne udskæring Mørbradspidser af kalv til formålet.

En mør, velsmagende og lækker udskæring, som er enderne fra en klassisk kalvemørbrad, som stadig har masser af potentiale.

Tricket er, at det skal let fryses, inden man skærer det i strimler - så får man helt tynde skiver, som smelter på tungen.

Fang min version af Drunken Noodles herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Drunken Noodles

Nem og smagfuld stirfry!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 2 stk løg
  • 200 gram risnudler
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld broccoli
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 1 håndfuld thai-basilikum (eller alm. basilikum)
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 150 gram oksekød (eksempelvis mørbradspidser, ribeye, okseinderlår, etc.)

Sauce
  • 0,6 dl soyasauce
  • 1½ spsk. fishsauce
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. brun farin

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over til din risnudler og kog dem møre i let saltet vand efter pakkens anvisninger, så de er klar til brug. Bland ingredienserne sammen til saucen, så den står klar.
  2. Skær dit kød i helt tynde strimler (sørg eventuelt for at fryse det let ned inden, så er det nemmere at få papirstynde skiver). Snit løg og hvidløg i skiver, broccoli brækkes i små buketter og peberfrugt skæres i mundrette stykker.
  3. Bring en wok op på knaldhård varme - hæld en sjat olie i og smid kødet i. Steg det hårdt på begge sider, hvorefter du tilføjer grøntsagerne og revet ingefær. Steg det i nogle minutter, indtil det begynder at falde lidt sammen.
  4. Hæld nu saucen på wokken og skru lidt ned for varmen og tilføj så nudlerne - steg det videre i nogle minutter, indtil grøntsagerne stadigvæk har bid, men er blevet lidt mere møre. Smag til om det mangler mere soya - tilføj eventuelt lidt friskpresset limesaft.
  5. Vend det inden servering med plukkede blade af thai-basilikum.
Del

Seneste nyt

Annonce