Duchesse Pie
Tærte med bagt kartoffel!
Duchesse Pie er endnu en sjov lille gakket kreation, som er kommet ud af mine mange forsøg i kartoffel-laboratoriet.
Det er et forsøg på at få kartoflen til at spille en mere central rolle ved at vise, hvad den kan.
Jeg har tidligere taget kartoflerne med over i tærteuniverset med eksempelvis Pommes Anna Pie - og nu er tiden kommet til endnu en lækker lille makeover til en fransk klassiker.
Pommes Duchesse er i sin enkelthed de små, bagte toppe af kartoffelmos, som er rørt med æggeblomme og muskatnød.
Jeg har i denne omgang overført det til et slags tærtefyld og opgraderet med en Sweet Potato Duchesse.
Smagfuldt, sprødt og cremet! Fang opskriften herunder:
Duchesse Pie
Snacktærte med bagt kartoffelmos!
4 portioner
55 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ingredienser
- 350 gram kartofler
- 350 gram sød kartoffel
- 2 stk æggeblomme
- 1 stk mørdej, se opskriften længere oppe i artiklen
- ½ tsk muskatnød, revet
- 2 spsk. hvedemel
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 2 tsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Lav mørdejen efter forskrifterne i opskriften længere oppe og hav denne på køl. Skræl kartoflerne og sød kartoffel, skær det i tern og kog det i usaltet vand i 15 minutter, eller til de er møre.
- I en skål putter du sød kartoffel, hvor du tilsætter spidskommen, citronsaft og hvedemel - smag til med salt og peber og pisk det sammen med en æggeblomme.
- I en anden skål hælder du kartoflerne, muskatnød og smager til med salt og peber - pisk det sammen med en æggeblomme.
- Udrul mørdejen tyndt, så den passer med et klassisk tærtefad på omkring 25 cm i diameter. Prik nogle huller med en gaffel og forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Hæld de to kartoffel-masser på sprøjtepose og gerne med tyl - sprøjt dutter skiftevis mellem almindelig kartoffel og sød kartoffel på tærtebunden, indtil den er dækket.
- Afbag den i ca. 35-40 minutter. Bliver dutterne for mørke, kan du lægge stanniol over de sidste 10-15 minutter.