Mandekogebogen

Duchesse Pie

Tærte med bagt kartoffel!

Duchesse Pie er endnu en sjov lille gakket kreation, som er kommet ud af mine mange forsøg i kartoffel-laboratoriet.

Det er et forsøg på at få kartoflen til at spille en mere central rolle ved at vise, hvad den kan.

Jeg har tidligere taget kartoflerne med over i tærteuniverset med eksempelvis Pommes Anna Pie - og nu er tiden kommet til endnu en lækker lille makeover til en fransk klassiker.

Pommes Duchesse er i sin enkelthed de små, bagte toppe af kartoffelmos, som er rørt med æggeblomme og muskatnød.

Jeg har i denne omgang overført det til et slags tærtefyld og opgraderet med en Sweet Potato Duchesse.

Smagfuldt, sprødt og cremet! Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Duchesse Pie

Snacktærte med bagt kartoffelmos!

4 portioner 55 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 350 gram kartofler
  • 350 gram sød kartoffel
  • 2 stk æggeblomme
  • 1 stk mørdej, se opskriften længere oppe i artiklen
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 2 tsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Lav mørdejen efter forskrifterne i opskriften længere oppe og hav denne på køl. Skræl kartoflerne og sød kartoffel, skær det i tern og kog det i usaltet vand i 15 minutter, eller til de er møre.
  2. I en skål putter du sød kartoffel, hvor du tilsætter spidskommen, citronsaft og hvedemel - smag til med salt og peber og pisk det sammen med en æggeblomme.
  3. I en anden skål hælder du kartoflerne, muskatnød og smager til med salt og peber - pisk det sammen med en æggeblomme.
  4. Udrul mørdejen tyndt, så den passer med et klassisk tærtefad på omkring 25 cm i diameter. Prik nogle huller med en gaffel og forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  5. Hæld de to kartoffel-masser på sprøjtepose og gerne med tyl - sprøjt dutter skiftevis mellem almindelig kartoffel og sød kartoffel på tærtebunden, indtil den er dækket.
  6. Afbag den i ca. 35-40 minutter. Bliver dutterne for mørke, kan du lægge stanniol over de sidste 10-15 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce