Mandekogebogen

Duck and Chips

Julet take på fish n chips!

I den søde juletid er der rig mulighed for at få spist masser af and i forskellige afskygninger - og nu har jeg en ny opskrift, du er nødt til at prøve.

Den er ganske simpel og nem at lave, hvor du ikke behøver at stå i køkkenet hele dagen for at have en hel andesteg klar.

Opskriften er lavet i samarbejde med knivmærket Yaxell, hvor jeg fik æren af at lege med deres knivskarpe Ran-serie!

Yaxell forener ældgamle, japanske smedetraditioner med ekstrem skarphed, uovertruffen funktionalitet og elegant design. Disse knive er ikke kun for den almindelige hjemmekok, men er også det foretrukne valg blandt professionelle kokke. Yaxell leverer knive i high-end kvalitet og topserier til en overkommelig pris - måske en lille sag til under juletræet?

Opskriften byder på sprødstegt andebryst samt en omgang lyn-fritter, som jeg kalder dem - skåret ud i et bestemt mønster for hurtigere tilberedning, hvor santoku-kniven fra Yaxell skar i kartoflerne, som var det smør.

Sammen med en coating af majsstivelse får man, hvad jeg kalder McDonald's-effekten - sprødbløde fritter!

Fang opskriften herunder til en hurtig julesnack med and:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Duck and Chips

Sprød julesnack!

1 portion 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram andebryst
  • 3 stk bagekartoffel
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 4 spsk. chilimayo (købt eller hjemmelavet)
  • 2 stk forårsløg
  • 400 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle dine kartofler og skære dem i stave - snit dem vertikalt på den ene side med så mange snit du kan ca. halvvejs ned i kartoflen, og skær dem så skråt på den modsatte side - så får du en guirlande-effekt! Hvis det lyder besværligt, så tjek min reel lidt længere oppe, hvor det illustreres! Læg dem i koldt vand og lad dem trække i 10 minutter.
  2. Dup dit andebryst tør på skindsiden og snit den på kryds og tværs på skindet - læg den på en kold pande og tænd på høj varme. Lad dem langsomt varme op, indtil panden er varm - steg den på skindsiden i ca. 8-10 minutter, hvorefter du vender og skruer lidt ned for varmen. Steg den på kødsiden i 8-10 minutter. Skulle skindet ikke være helt sprødt, så kan du lige give den et minut eller to mere på skindsiden. Lad det trække i 6-8 minutter, inden du skærer det ud i tynde skiver.
  3. Tør kartoflerne med et viskestykke og vend dem i en omgang majsstivelse - varm en gryde op med olien, så den når ca. 165 grader. Friter dem i omgange, indtil de er gyldne og sprøde i ca. 4-5 minutter. Skal de være endnu sprødere og holde sprødheden længere, kan du lade dem køle let af efter første fritering og så give dem 2-3 minutter igen ved 170.
  4. Fordel fritterne på en tallerken, drys med finthakket forårsløg, top af med chilimayo og læg skiver af saftig og sprød and på toppen med et drys salt!
Del

Seneste nyt

Annonce