Mandekogebogen

Edderkopper under dynerne? Sådan slipper du for edderkopper i hjemmet

Slip for de små kryb i hjemmet.

Sommer og sensommeren er en tid, hvor mange af os oplever en stigning i antallet af edderkopper, der søger ly i vores hjem. Disse små banditter er ganske ufarlige, men der er en del, der ikke sætter pris på dem.

De kan finde vej til alle kroge og krinkelkroge og edderkopper er en naturlig del af økosystemet .- de hjælper med at kontrollere insektbestanden, men det er helt forståeligt, at du gerne vil holde dem på afstand i dit hjem.

I denne guide vil vi gennemgå en række effektive metoder til at forhindre edderkopper i at tage ophold i dit hjem.

Følg disse enkle, men effektive råd for at sikre, at dit hjem forbliver et sted, hvor du kan slappe af uden at bekymre dig om de små kryb.

ANNONCE
Slip for edderkopper i hjemmet

1. Sørg for rengøring

  • Støvsug regelmæssigt: Edderkopper og deres spindelsweb kan nemt skjule sig i hjørner og under møbler. Sørg for at støvsuge hele dit hjem regelmæssigt, inklusive hjørner, under møbler og i andre skjulte områder.
  • Fjern spindelvæv: Hvis du ser spindelsweb, så fjern dem straks med en støvsuger eller en kost.

2. Hold dit hjem tørt

  • Reparer utætheder: Tjek dine vægge, døre og vinduer for revner eller sprækker, hvor edderkopper kan komme ind. Brug tætningsmiddel til at lukke eventuelle åbninger.
  • Brug en affugter: Edderkopper tiltrækkes af fugtige områder, så hold dit hjem tørt ved at bruge en affugter i fugtige rum som kældre og badeværelser.

3. Brug naturlige afskrækkende midler

  • Eddike: Edderkopper kan ikke lide eddike. Lav en blanding af eddike og vand (1:1) og spray det på områder, hvor du har set edderkopper.
  • Citrus: Edderkopper er også afskrækket af citrusdufte. Brug citrusskaller eller citrusekstrakt og placér dem i områder, hvor edderkopperne ofte findes.
  • Pebermynteolie: Bland et par dråber pebermynteolie med vand og spray det omkring dit hjem. Edderkopper finder duften af pebermynte ubehagelig.

4. Organiser og opbevar

  • Opbevar ting i tætsluttende beholdere: Edderkopper kan finde ly i opbevarede genstande som bøger, kartoner og kasser. Brug tætsluttende opbevaringskasser og hold dit hjem organiseret.
  • Hold kældre og loftsrum ryddelige: Edderkopper kan finde skjulesteder i rodet kældre eller loftsrum. Sørg for, at disse områder er godt organiseret og fri for unødvendige genstande.

5. Udendørsforanstaltninger

  • Hold haven i orden: Edderkopper kan komme ind fra haven, så hold græsplænen kort og fjern grene, blade og andet skrald fra omkring dit hus.

6. Fjern edderkoppens fødekilder

  • Kontroller for insekter: Edderkopper lever af andre insekter, så hvis du har problemer med edderkopper, kan det være en god idé at kontrollere for en insektskov eller andre skadedyr og tage affære mod dem.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce