Efterårstatar
Smagfuld tatar til efterår og vinter.
Tatar er en skøn ret, der kan spises året rundt.
Den findes mange forskellige former for tatar - både en helt klassisk tatar, der spises som et smørrebrød med topping og så eksempelvis en rørt tatar.
Min absolutte favorit er en rørt tatar, som virkelig kan frembringe kødets smag med en række lækre ingredienser.
Jeg har fået en sending Chateaubriand af okse fra Dyrbar i hus - og der fik jeg idéen at lave en efterår- og vinter-venlig tatar.
En skøn, smagfuld og lækker rørt tatar med kantareller og trøffelmayo - dybt smagende, parfumeret og en god konsistens.
Fang opskriften herunder:
Efterårstatar
Smagfuld rørt tatar!
6 portioner
10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ingredienser
- 800 gram chateaubriand af okse (el. oksemørbrad, okseinderlår etc.)
- 1 tsk worchestershiresauce
- 50 gram parmesanost
- 150 gram kantareller (alternativt champignon)
- 1 stk citron, økologisk
- 1 spsk. kapers
- 1 stk skalotteløg
- 2 tsk estragon (frisk eller tørret)
- 2 tsk sennep
- 1 tsk trøffelolie
- 2 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
Fremgangsmåde
- Start med at rense dine svampe og skære dem i helt små tern. Varm en pande op til høj varme og svits dem i lidt olie, indtil de mister væsken og bruner lidt. Krydr med salt og peber og stil til afkøling.
- Lav din mayo (følg grundopskriften længere oppe i artiklen) selv og rør den med en teskefuld trøffelolie fra starten - alternativt rør en færdig mayo med trøffelolie og lidt salt og peber.
- Hak kapers groft og bland sammen med de afkølede svampe - riv skallen af ca. en halv citron med og tilføj sennep og finthakket skalotteløg.
- Skrab eller hak dit oksekød fint eller groft alt efter præferencer - rør det sammen med svampeblandingen og giv det til sidst en spiseskefuld af trøffelmayoen. Smag til med salt og peber og worchestershiresauce.
- Læg en bagering på en tallerken, fyld den ud med tatar ved hjælp af en ske - lad den sætte sig et minuts tid og løft så ringen. Afslut med at rive parmesan over toppen og giv den et par dutter af trøffelmayoen.