Empadao de Frango
Kyllingetærte fra Portugal.
Tærter er en skøn spise i hverdagen og til større selskaber, da de er ret nemme at lave og tit kan laves på forhånd og lunes igen uden at det går udover smagen.
Denne gang er jeg faldet over en tærte, som figurerer i det portugisiske køkken, som går under navnet Empadao de Frango - en portugisisk kyllingetærte.
En skøn, simpel og velsmagende tærte, som både er velegnet nybagt og til genopvarmning.
Fyldet består blandt andet af kogt kylling, majs, oliven og cremefraiche samt en heftig mængde friskhakket persille - alt sammen svøbt i en lækker, porød mørdej.
Fang opskriften herunder til en rigtig smovsetærte!
Empadao de Frango
Portugisisk tærte med kylling.
4 portioner
1 time, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ingredienser
- 350 gram hvedemel
- 150 gram smør
- ½ dl mælk
- 1 stk æg
Fyld
- 500 gram kyllingebryst
- 3 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 1 spsk. koncentreret tomat
- 1 dl grønne oliven
- 1 dl majs
- 1 stk persille, bundt
- 1½ dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
Fremgangsmåde
- Start med at koge din kylling i saltet vand - eller endnu bedre i lidt bouillon med et par laurbærblade og peberkorn i. Lad det køle lidt af, hvorefter du trevler kødet med to gafler.
- Smuldr smørret ud i melet til tærtedejen, indtil du har en krummet masse - saml massen med mælk og æg. Form det til to lige store kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og smid dem i køleskabet i 30-60 minutter.
- Snit løg og hvidløg og svits det på en pande i lidt olie - tilføj koncentreret tomat i nogle minutter. Tilføj derefter majs, grønne oliven skåret i mindre stykker og trevlet kylling. Varm det godt i gennem og stil så til side.
- Når fyldet er kølet lidt af, røres det op med friskhakket persille, cremefraiche - og smages til med salt og peber.
- Brug nu et tærtefad, springform eller hvad du har til rådighed i i ca. 20-22 centimeter i diameter. Smør med smør og tag dejene ud af køleskabet. Den ene rulles tyndt ud på ca. 0,5 cm og lægges som bund i formen med dej op af kanterne på formen.
- Hæld det afkølede fyld i og rul den anden portion dej ud til et låg - læg det over og knib enderne sammen. Det gør ikke noget, hvis tærten ikke er lukket hele vejen rundt.
- Lav eventuelt et par flotte rids i låget (uden at skære igennem!) og smid den i en forvarmet ovn på 200 grader - afbages i ca. 45-50 minutter, indtil den er gylden og sprød.