Fanta-bakkelser
Fanta-inspirerede vandbakkelser!
Fastelavnsbollen kan godt fortsætte sin æresrunde ind i påsken - i hvert fald hvis du spørger Fanta.
De har lavet en sjov, innovativ twist på en klassiker, som egner sig godt til påskefrokosten.
De har nemlig lanceret Fanta-bakkelser - i al sin enkelthed en klassisk cremebolle, hvor vandet er skiftet ud med Fanta.
Det giver en anderledes og forfriskende smag - som passer godt sammen med deres fyld bestående af dulce de leche, fløde og økologisk appelsin.
Orange påskefarver over hele linjen - prøv kræfter med opskriften herunder:
Fanta-bakkelser
Fanta-inspirerede vandbakkelser!
4 portioner
30 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 75 gram smør
- 1½ dl fanta orange regular
- 115 gram hvedemel
- 3 stk æg
Fyld
- ½ l piskefløde
- 200 gram dulce du leche
- 1 stk appelsin, økologisk
Sirup
- ½ l fanta orange regular
- 1 dl sukker
Pynt
- 100 gram orange chokolade
Fremgangsmåde
- 1. Forvarm din ovn til 200° C ved almindelig ovnindstilling (over/under varme).
- 2. Reducer 0,5 liter Fanta Orange Reg. og 1 dl sukker til sirup i en gryde, og lad den køle af, før den kommer i en sprøjtepose.
- 3. Varm 1,5 dl Fanta Orange Reg. og 75 g smør op i en gryde, indtil smørret er smeltet. Tilsæt herefter 115 g mel og pisk, indtil dejen er fast og slipper grydens sider. Fjern gryden fra varmen og lad den køle af i 10-15 minutter, til den er håndvarm.
- 4. Pisk 1 æg i dejen ad gangen. Dejen skal være glat og fast, når alle æg er indarbejdet.
- 5. Form Fanta-bakkelserne med en teske til de ligner små æg, og fordel dem på en bageplade med ca. 5 cm mellemrum. Da dejen er klistret, kan det være en god idé at dyppe teskeen i lidt Fanta for lettere at kunne arbejde med dejen. Bag dem i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- 6. Smelt orange chokolade over vandbad og fyld den i en sprøjtepose.
- 7. Pisk 0,5 liter fløde stift og tilsæt derefter 200 g dulce de leche og fintrevet appelsinskal. Pisk igen, indtil det er en ensartet masse.
- 8. Del Fanta-bakkelserne og fyld dem. Pynt derefter med sirup og chokolade.