Fedtebrød med lakridsglasur
en årlig klassiker, fedtebrødet!
Til det årlige julebag går man aldrig galt i byen med en omgang fedtebrød - i al sin enkelthed en sprød småkage/julekage med kokos og glasur.
Simpelt og lækkert!
Oftest kører man klassisk glasur eller lidt romglasur - i år prøvede jeg med lidt lakrids-glasur for at pifte den op.
Prøv opskriften herunder:
Fedtebrød
Sprød og sødt!
25 portioner
15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 120 gram hvedemel
- 120 gram smør
- 50 gram rørsukker
- 60 gram kokosmel
- 0,2 tsk hjortetaksalt
- 80 gram flormelis
- 1 tsk lakridsrodspulver
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk først smør, rørsukker og kokosmel til en ensformig masse og ælt hvedemel blandet med hjortetaksalt i. Spæd eventuelt til med lidt mel, indtil du har en ensformig og medgørlig masse.
- Del dejen i 3 portioner og rul dem ud til aflange pølser, som du lægger på en bageplade - her trykker du let på dem, så de bliver lidt flade og rektanglede. Hvor flade du trykker dem afhænger af, om du vil have en helt tynd småkage, eller en med lidt mere bid i.
- Bag dem i ca. 10-12 minutter, indtil de er let gyldne på toppen.
- Mens de bager blandes flormelis med lidt vand til den rette faste konsistens på glasur, og der drysses lakridspulver i - når fedtebrødene er kommet ud af ovnen, fordeler du glasuren på toppen og skærer dem ud i stykker - dejen er nemlig medgørlig, mens den er varm, men bliver sprød og krakkelerende, når den afkøler.
- Lad dem afkøle helt, inden du lægger dem i en kagedåse.