Financiers
Mandler og brunet smør!
Hvis man kigger over skulderen på Provence-området i Frankrig med deres smagfulde mandelproduktion, så falder man hurtigt over deres famøse financiers.
Det er en syndig, nem lille mandelkage, som er smagt til med brunet smør - ikke et øje tørt!
Den er saftig, sprød, luftig og dyb i smagen - og så er den utrolig medgørlig!
Fang opskriften herunder:
Financiers
Fransk mandelkage!
10 portioner
50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 100 gram hvedemel
- 100 gram mandelmel
- 100 gram smør
- 4 stk æggehvider
- 140 gram flormelis
- ½ stk vaniljestang
Fremgangsmåde
- Start med at brune dit smør i en tykbundet gryde. Smelt smørret på middelvarme og lad det bruse op under jævnlig omrøring, indtil den er blevet brun i farven og dufter af nødder. Lad den køle lidt af.
- Pisk æggehvider, flormelis og kornene fra vaniljestangen til en luftig, tyk glasur i en anden skål.
- Bland hvedemel og mandelmel sammen i en skål og hæld det ned i æggemassen - vend det langsomt sammen til en ensformig konsistens.
- Hæld den brunede smør i massen og rør den ind i massen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
- Bag kagerne i små forme, småkageforme, silikoneforme eller lignende - jeg brugte en håndfuld mini-rugbrødsforme, som gjorde dem lidt større. Men du kan sagtens bage dem i en Madeleine-forme eller lignende. Bagetiden er ca. 9-10 minutter, indtil siderne bliver gyldne.