Mandekogebogen

Flautas de pollo

Sprøde, fyldte ruller med tortillas og kylling!

Flautas de pollo er en skøn klassiker fra det mexicanske køkken, som minder meget om de taquitos, vi kender fra tankstationen.

I al sin enkelthed tortillas svøbt omkring et fyldt med ost og kylling, som så rulles til aflange ruller og steges i olie.

Nemt, enkelt og utrolig lækkert - denne opskrift kører klassisk til værks med kylling, hjemmelavet taco krydderi, cheddar, mozzarella og majs-tortillas.

De fungerer helt sublimt som små snacks både brandvarme og lune - eller kolde til madpakken. De kan bruges som en del af et større måltid, eller alene sammen med lidt god salat, dressing og friskhakket chili.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Flautas de pollo

nemme, sprøde tortilla-snacks!

10 portioner 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 200 gram kyllingebryst, kogt
 • 100 gram revet ost (evt. mix af cheddar og mozzarella, eller queso fresco)
 • 1 fed hvidløg
 • ½ stk løg
 • 2 tsk hjemmelavet taco-krydderi (kan undlades)
 • 10 stk tortillas (små)

Fremgangsmåde

 1. Kyllingebrystet kan du med fordel koge i rigeligt saltet vand med laurbær, peberkorn og et halvt løg - kog det i 10-12 minutter og lad det køle af i vandet.
 2. Trevl kyllingen med to gafler og hak det groft. Snit løg og hvidløg fint og svits det på en pande i olie. Tilføj herefter kyllingen og evt. min hjemmelavede taco-spice mix - det giver lige lidt ekstra dybde! Smag til med salt og peber og steg det i 5-6 minutter - hæld det så i en skål og lad det køle lidt af.
 3. Når fyldet er let afkølet, rører du revet ost i blandingen. Lun dine tortillas i mikroovnen i ca. 25-30 sekunder, så de bliver mere medgørlige.
 4. Fyld hver tortilla med 2-3 spsk. fyld, og rul dem sammen - du kan, hvis du har træspyd liggende, fæstne lukningen. Men det er oftest ikke nødvendigt, da man forsegler dem med smeltet ost, når man steger dem med åbningen nedad på panden.
 5. Hæld 2-3 deciliter olie på en pande og bring det op på middelhøj varme - steg dem 4-5 af gangen med samlingen nedad. Vend dem forsigtigt, når samlingen holder fast og de er blevet gyldne. De skal være let brune og gyldne hele vejen rundt. Dryp dem af på en tallerken med køkkenrulle efterfølgende.
 6. Server dem varme eller lune som de er, eller med lidt frisk salat, chili, forårsløg og en god cremefraiche-dressing eller dip!
Del

Seneste nyt

Annonce