Mandekogebogen

Giftkage

Den grønne kage!

Til børnefødselsdage er farverige kager altid et hit - og hvilken anden velkendt klassiker er bedre til formålet end giftkage?

Kagens navn refererer den den skrigende grønne farve, som man får i dejen ved at tilføje konditorfarve - i al sin enkelthed er det egentlig bare en simpel sandkage tilsmagt med lidt mandel-essens.

Men den fungerer bare - og hvem elsker ikke hjemmebagt sandkage?

En giftkage er en klassisk kage, som er kendt for sin bløde, lette og luftige konsistens, og dens smag er mild og delikat.

For at lave en giftkage, bliver smør og sukker pisket sammen, indtil det er lyst og luftigt. Derefter tilsættes æggene, en ad gangen, og piskes indtil blandingen er glat og homogen. Så tilføjer man farve for at få gift-effekten.

Herefter tilsættes mel og bagepulver gradvist til blandingen, og dejen piskes indtil den er jævn og glat. Til sidst hældes dejen i en smurt eller beklædt kageform og bages i ovnen, indtil kagen er gyldenbrun og gennembagt.

En giftkage kan serveres som den er eller pyntes med flormelis, frugt, glasur eller andre toppings. 

Perfekt til børnefødselsdag som en lille overraskelse eller farverig kagebord til hele familien.

Fang en klassisk opskrift på giftkage herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Giftkage

Den grønne klassiker!

6 portioner 1 time
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram smør
  • 300 gram sukker
  • 3 stk æg
  • 300 gram hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2 dl sødmælk el. mælk
  • 1½ spsk. konditorfarve, grøn
  • 1 spsk. mandel-essens

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og smør en kageform eller beklæd den med bagepapir. Pisk smør og sukker sammen indtil det bliver lyst og luftigt.
  2. Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt efter hver tilføjelse. Tilsæt mandelessens og farve, indtil du har den ønskede grønne nuance.
  3. I en anden skål sigtes mel og bagepulver i - vend det i æggemassen til en ensformig masse. Bag den i ovnen i ca. 40-45 minutter ved 190 grader.
  4. Efter afkøling kan du røre flormelis og kakaopulver op med lidt vand og smøre det over kagen som glasur.
Del

Seneste nyt

Annonce