Gilgeori: Koreansk toast med æg og grøntsager
Nem og anderledes toast!
En god, gammelsdags toast går man aldrig galt i byen med - du ved, hvidt brød, hamburgerryg, ost og ketchup.
Simpelt og godt.
Men hvis du har lyst til at prøve noget lidt udover det sædvanlige?
Så skal du vende næsen mod det koreanske køkken, hvor man på deres streetfood-markeder kan få en Gilgeori-toast.
Meget simpelt - friske, sprøde grøntsager svøbt i æg og lagt mellem to skiver smørstegt brød.
Skal det være helt autentisk, så skal man have en skefuld sukker på 'æggekagen' inden servering - men det smager også fint uden.
Klassisk dressing er almindelig ketchup - men det klæder den med en god klat chilisauce!
Fang opskriften herunder:
Gilgeori: Koreansk toast
Nem og knasende!
1 portion
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- ½ stk gulerod
- 1 håndfuld spidskål/hvidkål etc.
- ½ stk løg
- 1 stk forårsløg
- 2 stk æg
- ½ tsk salt + peber
- 2 stk brød i skiver (surdej, toast, baguette, etc.)
- 40 gram smør, til stegning
- 1 dl chilisauce eller ketchup
- 1 tsk rørsukker, kan undlades
Fremgangsmåde
- Snit alle grøntsagerne i så tynde skiver som muligt - hæld det i en skål og drys med lidt salt og peber. Slå de to æg ud i grøntsagerne og vend det rundt, så alt bliver dækket i æg.
- Smelt smør på panden, og når det bruser op, lægger du dine skiver brød på og smørsteger dem let gyldne på begge sider. Tilføj en ny klat smør og vend forsigtigt æggemassen ud på panden - hold det lidt sammen, så det ikke løber ud. Så passer den bedre din toast efterfølgende.
- Når den er stegt og samlet sig på den ene side i 2-3 min, lægger du en tallerken på panden og vender den om - steg herefter æggefyldet på den anden side, indtil den virker fast, når du trykker på den. Læg den mellem de to skiver brød og afslut med evt. sukker, ketchup og/eller chilisauce.