Mandekogebogen

Glaskål-fritter

Sprøde pommes frites af glaskål og kålrabi.

Kartofler er altid det oplagte valg til pommes frites - sjovt nok - men af og til er det også sjovt at eksperimentere lidt med forskellige grøntsager til sine fritter.

Eksempelvis sweet potato fries eller aubergine-fritter - og denne gang har jeg eksperimenteret lidt med at lave sprøde fritter af glaskål og kålrabi.

Det er en skøn grøntsag, som smager fantastisk i sæson - og det er ret let at lave dem til pommes frites.

De skal blot koge let møre i nogle minutter, afkøles, paneres og bages i ovnen.

Og så med en lille simpel chili-mayo til? Så er der terrasse-snacks, der vil noget!

Fang teknikken herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Glaskål-fritter

Sprøde og lækre!

18 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk glaskål eller kålrabi
  • 3 dl rasp (almindelig el. panko)
  • 1 stk æg
  • ½ tsk fint salt + peber
  • 2 spsk. majsstivelse

Fremgangsmåde

  1. Skær toppen af din glaskål og skær eller skræl skrællen af - skær nu din kål i skiver, og derefter i stave.
  2. Hæld kålstavene i en gryde med vand, bring det i kog, tilføj salt og lad det simre i 5-6 minutter. Hæld vandet fra, fordel stavene på et viskestykke og lad dem køle af.
  3. Forvarm ovnen på 210 grader varmluft. Slå ægget ud i en dyb tallerken, hæld majsstivelse i en anden tallerken og hæld raspen samt fint salt og peber i en tredje tallerken.
  4. Rul stavene majsstivelse, så de får et tyndt lag - derefter i ægget og til sidst i raspen. Læg dem på en bagerist med bagepapir og bag dem i ca 6-7 minutter, hvorefter du vender dem og bager dem i 5-7 minutter igen.
  5. Servér dem eventuelt med en god hjemmelavet mayo rørt op med sriracha!
Del

Seneste nyt

Annonce