Mandekogebogen

Gløgg-Cheesecake

En julet cheesecake!

I den søde juletid skal der rigtig hygges, så vi kan holde kulden ude og nyde hinandens selskab.

Jul er ofte lig med julebag eller andre godter, man får op til juleaften - og hvad bedre end at gå i køkkenet og lave en masse kreationer med hele familien?

Jeg har i samarbejde med Lidl Danmark fået lov til at sætte spot på nogle af deres lækre råvarer i Deluxe-sortimentet, og udviklet en ny julet opskrift.

Deluxe-serien er en særlig lækker kollektion, der byder på 180 forskellige produkter i alt fra kød til is.

De produkter, som jeg har valgt at fremhæve er - Madagascar-vanilje, Gløgg-ektrakt, Nøddemix og deres pebernødder (som jeg selvfølgelig har sørget for, at du kan snacke lidt på under kokkerierne, uden at det går udover kagen!).

Denne gang en gløgg-cheesecake - en klassisk, amerikansk bagt cheesecake rørt op med gløgg-ekstrakt og vanilje på en bund af pebernøddecrumble med valnødder - på toppen en lille sirup på gløgg-ekstrakt.

Sødt, cremet, julet og hyggeligt!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Gløgg-Cheesecake
Udskriv opskriften

Gløgg-Cheesecake

Ny juleklassiker!

6 portioner 1 time, 5 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram flødeost
  • 40 ml gløgg-ekstrakt
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 stk æg
  • 200 gram pebernødder
  • 50 gram valnødder (kernerne)
  • 80 gram smør
  • 2 spsk. sukker
  • 2 dl gløgg-ekstrakt
  • 2 tsk sukker
  • 1½ spsk. majsstivelse

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180 grader. Knæk valnødderne og hæld dem i en foodprocessor med pebernødder - blitz dem et par gange, så de bliver til en grov crumble. Smelt smørret og hæld det sammen med crumblen, indtil det har en ensformig konsistens.
  2. Hæld det i en springform eller bagering med en diameter på 18 cm på en bageplade med bagepapir, så det dækker bunden af formen - afbag den i 5-6 minutter.
  3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem op med sukkeret - rør vaniljesukkerblandingen i flødeosten i en skål og tilsæt gløggekstrakt. Del æggene i hvider og blommer - pisk blommerne sammen med flødeosten, mens hviderne piskes helt stive. Vend dem forsigtigt i flødemassen, indtil den er inkorporeret.
  4. Bag den i 45-50 minutter, til den har sat sig. Lad den afkøle med ovnlågen på klem de første 20 minutter - herefter er den klar til at spise, når den er lun.
  5. Kog gløgg-ekstrakt, majsstivelse og sukker op i en gryde. Lad det simre, indtil du har en meget tyk sirup. Smør den på kagen inden servering.
Del

Seneste nyt

ANNONCE