Mandekogebogen

Gode restauranter: Her er 10 steder du skal spise på Menorca

Madinspiration til Menorca!

Efter en solid rejsereportage til Menorca, hvor vi fik fordybet os i den lokale gastronomi og øens udbud af lækre specialiteter, har vi lavet en lille liste over de restauranter, du bør kigge forbi på din næste ferie. Øen bugner af muligheder - og mange flere end vi sætter ord på i denne artikel, men hvis du skal have en all-around madoplevelse på det spanske køkken på Menorca, så er disse 10 restauranter et sublimt bud restaurantbesøg til din næste ferie til De Baleariske Øer.

ANNONCE
Pattegris svøbt omkring ost hos Rels Restaurant.  - Gode restauranter: Her er 10 steder du skal spise på Menorca Pattegris svøbt omkring ost hos Rels Restaurant.

Sa pedrera des Pujol

En af de restauranter, der emmer af den menorcanske mentalitet på madfronten - klassiske, lokale retter fortolket med nye, innovative metoder. Rendyrket finedining serveret på en afslappet, rustik måde i hyggelige omgivelser, hvor der er plads til alle - stor fokus på øens slaraffenland af fiskespecialiteter og lokale oste.

Ca na Pilar

En restaurant i de 200 år gamle lokaler af en gammel menorcansk bolig finder man kokken Victor Lidón, som startede sin kokkekarriere som 16-årig i Can na Pilar - og efter en årrække med 2 og 3-stjernede Michelin-restauranter i England og Spanien, vendte han sammen med familien tilbage til rødderne og slog sig ned, hvor det hele startede. Samme rustikke smage og lokale råvarer, dog i mere pincet-venlige anretninger og masser af detaljer og dybde på smagen - alt fra den menorcanske pattegris til en mundvandsfremkaldende ‘hav-tatar’ med alt godt fra havet.

Mon

Restaurant kombineret med spisested, som både tilbyder a la carte-menuer til langt over standarden for roomservice-niveau og et spændende menukort, som holder kortenen tæt - med citatet "Madlavning er kærlighedens alkymi" af Guy de Maupassant indledes deres tastingmenu, som byder på tre forretter, en fisk, en med kød og to desserter.

Es Tast de na Silvia

Restauranten, du skal besøge, hvis du elsker lokale produkter og forståelse for, hvordan man håndterer de lokale råvarer så frisk og skånsomt som muligt - de gode folk i køkkenet designet reelt set menuen hver eneste dag. Menuen? Den afhænger simpelthen af, hvad de finder på markedet på deres morgenrunde inden åbningen, som bliver accepteret efter at have følt, smagt, duftet og vurderet!

Rels

En øjesten i Ciutadella. En af de restauranter, som gør sig brug af de ældste menorcanske opskrifter, øen kender til - dem som blev nedskrevet af munken Fra Roger i Art de la Cuina. Et historisk måltid - bogstaveligt talt - hvor alt fra ostefyldt pattegris til rå rejer i orangemarinade er eksempler på, hvordan Rels-kokkene har nyfortolket de ældgamle opskrifter.

ANNONCE
Kraftig risotto og spansk gris hos Torralbenc. - Gode restauranter: Her er 10 steder du skal spise på Menorca Kraftig risotto og spansk gris hos Torralbenc.

Sa Llagosta

Man kan nærmest ikke tage til Menorca uden at afprøve deres famøse hummerstuvning. Og den version, som er allermest anerkendt på øen, finder man hos kokken David de Coca. Uhyre god håndtering af lokale råvarer, udsøgte smage og fokus på at fremhæve lokale produkter med dyre råvarer - alt fra kammuslingesalat med Beluga-kaviar til ceviche lavet på orange dragehovedfisk.

Smoix

En finedining-restaurant i forbindelse med et hotel, hvor fokusset igen handler om lokale råvarer - og især grøntsager, som kokkene har en absolut forkærlighed for. Menuen ændrer sig efter årstiden og helt ned til kalender-månederne, hvor man får det bedste fra naturens råvarer. Menuen skifter hele tiden - bortset fra deres jomfruhummer-fyldte ravioler. Og dem skal man prøve!

Torralbenc

Vinproducent kombineret med luksushotel og fine-dining-restaurant - en af de vildeste gastronomiske oaser på øen, som bedst kan beskrives som en middelhavsudgave af Henne Kirkeby Kro. Egne vine til maden, udsøgte råvarer i alt fra fyldte chokolader med kyllingefond til spansk gris på risotto og pomada-granite. En helhedsoplevelse, som absolut er et must på Menorca.

Tast

Rocknoroll-menu med lækre lokale råvarer, store portioner og familievenlige retter - et storslået menukort med masser af retter til både dem, som vil smage det helt lokale og dem, som gerne bare vil have et godt måltid. Gode priser og mulighed for at smage mange små, forskellige retter.

S'Amarador

Den skarpeste udsigt i Cuitadella ved centrum ved siden af floden eller den underskønne terasse i skyggen af det enorme figentræ. Et af de absolut skarpeste go-to-steder i forhold til at smage de lokale fisk og øens alt godt fra havet, som nærmest ikke har et engelsk navn!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE