Mandekogebogen

Grillboller

Hjemmebagte, krydrede boller til grillsæsonen!

Hvis du står og mangler et lækkert og anderledes stykke hjemmebag, som er skræddersyet til grillmaden - så er du kommet det rigtige sted!

Luftige boller velkrydret med varme krydderier - perfekt til en sommeraften, hvor tingene godt på spices lidt op.

Se med herunder!

ANNONCE

Grillboller

Krydret sidedish til sommermaden!

12 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 250 gram grahamsmel
  • 40 gram gær
  • 350 ml mælk
  • 1 stk æg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. chili, tørret
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og opløs gæret heri. Tilsæt olivenolie, æg og krydderierne. Rør grundigt sammen.
  2. Tilsæt grahamsmelet og bland sammen. Tilfør hvedemelet lidt efter lidt, og ælt indtil man har en lind og smidig dej – den skal gerne kunne slippe skålen uden at blive for tør.
  3. Lad dejen hæve i en ny, meldrysset skål med et fugtigt viskestykke over i 30 minutter.
  4. Form herefter 12 boller – vej dejen og regn de enkeltes bollers størrelse derefter for at opnå større lighed.
  5. Læg dem på en bageplade med bagepapir og hæv dem yderligere 30 minutter.
  6. Bag bollerne ved 220 grader i 10 minutter. Køl dem lidt af og servér til grillmaden!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt