Mandekogebogen

Grillet bøf med romesco-salat

Nemt og enkelt - og vinvenligt!

Røde bøffer og rødvin står utrolig godt sammen - og endnu bedre, hvis du lige kombinerer en rare entrecote med spanske vine!

I samarbejde med Ribera del Duero er jeg igen på banen med en lille, sommerlig wine-pairing opskrift, hvor vi går helt simpelt til værks på denne front.

Jeg har valgt en rød bøf - det kan være entrecote, ribeye eller t-bone - og så en simpel salat, hvor man blot vender frisk rucola i en hjemmelavet romesco-sauce.

Smagfuldt, nemt og lækkert - og så komplimenterer kødet og den bitre, saftige salat utroligt godt vine fra Ribera del Duero.

Jeg har plukket tre spændende vine til formålet - du kan se vin-tips herunder og min opskrift i bunden af artiklen!

ANNONCE
Spanske vine og røde bøffer!

Dominio de Calogia 2021

Oprindelse: Ribera del Duero, Spanien

Karakteristika:

  • Druer: Hovedsageligt Tempranillo.
  • Smag: Denne vin har en fyldig krop med intense smagsnoter af mørke frugter som brombær og kirsebær, kombineret med hints af krydderier og en subtil hint af eg fra lagringen.
  • Tanniner: Markante, men velintegrerede tanniner.

Smagsmatch: Dominio de Calogia 2021 har en robust struktur og dybe frugtnoter, der komplementerer de saftige og rige smagsoplevelser af en rød bøf. De markante tanniner hjælper med at skære gennem fedtet i bøffen, mens krydderinoterne og eg-lagringen tilføjer kompleksitet, der matcher den intense smag af kødet.

Balbas Crianza 2021

Oprindelse: Ribera del Duero, Spanien

Karakteristika:

  • Druer: Tempranillo.
  • Smag: Balbas Crianza byder på en balance mellem mørke frugter som blommer og brombær, samt krydderier og vanilje fra egetræslagring.
  • Tanniner: Velafbalancerede og bløde tanniner.

Smagsmatch: Denne vin har en god balance mellem frugt, krydderi og tanninstruktur, hvilket gør den ideel til røde bøffer. De bløde tanniner giver en smidig mundfølelse, mens de mørke frugtnoter og krydderier fremhæver smagen af bøffen uden at overdøve den. Egelagringen tilføjer en dybde, der matcher bøffens røgede og grillede aromaer.

Pepe Yllesa 2021

Oprindelse: Castilla y León, Spanien

Karakteristika:

  • Druer: Hovedsageligt Tempranillo, muligvis med andre lokale druer.
  • Smag: Denne vin er kendt for sine livlige frugtnoter af røde bær og blommer, kombineret med subtile krydderier og en frisk syrlighed.
  • Tanniner: Mellem til høje tanniner med en frisk finish.

Hvorfor den passer til røde bøffer: Pepe Yllesa 2021 tilbyder en frisk og frugtagtig profil med tilstrækkelig tanninstruktur til at matche en rød bøfs fylde. Den friske syrlighed renser ganen mellem bidder, hvilket gør hver mundfuld af bøffen lige så tilfredsstillende som den første. De røde bær og krydderinoter tilføjer kompleksitet og kontrast, der forstærker bøffens smag.

Disse vine fra Spanien har alle deres unikke egenskaber, men fælles for dem er, at de har den nødvendige struktur, smagsintensitet og kompleksitet til at stå op imod og supplere en velsmagende rød bøf.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Grillet bøf med romesco-salat

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk entrecote
  • 2 håndfuld rucola
  • 2 stk peberfrugt, røde
  • 70 gram mandler/valnødder
  • ½ stk citron, saften heraf
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 4 spsk. god olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave din romesco-sauce. Forvarm grillen til 200-220 grader. Vask dine peberfrugter, tør dem og pensl dem med olivenolie.
  2. Grill dem på direkte varme i 8-10 minutter, indtil de er møre og gerne sorte udenpå - skrællen kasseres. Efter grillning lægges de i en skål, som du dækker med husholdningsfilm - den egen damp hjælper med at få skindet nemt af, når peberfrugterne er afkølede.
  3. Fjern skindet, skær top og kernehus ud, og snit det i mindre stykker - blend det med olivenolie, hvidløg, citronsaft og nødder til en cremet paste. Smag til med salt og peber.
  4. Tag bøfferne ud 30-60 minutter før stegningen for temperering. Tænd ovnen på knaldhøj varme - pensl hver bøf med olivenolie og giv dem et drys salt. Grill på brandvarm grill i ca. 2 minutter på hver side for rare - giv den nogle ekstra minutter, hvis den er meget tyk. Lad dem hvile lige så mange minutter, som de er blevet stegt.
  5. Fordel rucola på din tallerken - smør et gavmildt lag romesco på salaten og top af med skiver af bøffen. Enjoy!
Del

Seneste nyt

Annonce