Mandekogebogen

Guinness Beef Stew

Irsk comfort food!

Guinness Beef Stew er en variant af Irish Stew, som er en lækker, dyb og cremet gryderet, som får lov til at simre længe med en god, mørk øl.

Øllet bidrager både med smag, men giver også mørhed til kødet under simring. 

Det er en ganske simpel og lækker opskrift, som er nem at lave - det tager blot lige 2-3 timers simretid, før den er færdig.

Så det er en rigtig comfort food-klassiker, som minder meget om eksempelvis sorte gryde. 

Du kan godt bruge andre mørke stouts eller portere til opskriften, men Guinness er den mest traditionelle.

Serveres gerne til en fuldfed kartoffelmos i de kolde tider!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Guinness Beef Stew

Irsk hyggemad med mørk øl!

4 portioner 3 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 3 timer
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1000 gram oksetykkam eller bov
  • 3 stk gulerod
  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 gram bacon
  • 3 stk bladselleri, stængler
  • 1½ spsk. koncentreret tomat
  • 4 stk laurbærblade
  • 3 tsk timian, tørret
  • 400 ml bouillon (okse eller grøntsags)
  • 500 ml guinness stout
  • 4 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Start med at fikse alle grøntsagerne - skær gulerødder og bladselleri i mundrette tern samt skær løg og hvidløg i små tern. Stil til side.
  2. Soigner dit kød for fedt og sener og skær ud i mundrette tern - vend dem i et tyndt lag mel. Skær bacon i små stykker og steg næsten sprødt på en pande - tag bacon op fra panden, men lad fedtet forblive. Steg de mel-pudrede kødtern på panden med bacon-fedt ved middelhøj varme, indtil de har fået lidt brunet skorpe. Stil til side.
  3. Svits løg og hvidløg i en gryde i en sjat olivenolie i nogle minutter - tilsæt herefter koncentreret tomat i nogle minutter.
  4. Hæld nu det brunede kød i gryden sammen med bladselleri, gulerødder, timian og laurbærblade. Top af med bouillon og en friskåbnet Guinness.
  5. Læg låg på og lad det simre i 2,5-3 timer, indtil kødet er mørt. Skal saucen tyknes lidt, kan du lade det simre uden låg den sidste time og/eller jævne det med lidt mælk rørt op med maizena.
Del

Seneste nyt

Annonce