Guinness-chokoladekage med flødeskumstopping
Når øl og chokolade går hånd i hånd!
Hvem kan ikke altid spise lidt ølkage? Her snakker vi ikke den klassiske form for ølkage, som gerne komplimenteres med et lag tandsmør - men derimod en svampet, intens chokoladekage lavet på den klassiske Guinness-porter.
Den er dyb, intens og svampet i smagen - og så har man lavet det famøse 'skum' på toppen af øllen med flødeskum.
Fang opskriften herunder:
Guinness-chokoladekage
øl og kage!
6 portioner
1 time, 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time, 10 minutter
Ca. 1700 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time, 10 minutter
Ingredienser
- 250 ml guinness
- 250 gram smør
- 100 gram kakaopulver, usødet
- 400 gram rørsukker
- 3 stk æg
- 300 gram hvedemel
- 70 gram mørk chokolade, 70 %
- 150 gram creme fraiche
- 1 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 250 ml piskefløde
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til en temperatur på 180 grader.
- Knap en Guinness op og hæld den i en tykbundet gryde. Varm langsomt op, hvorefter du skærer smørret i tern og smelter den i den varme øl.
- Herefter skal sukkeret opløses. Dernæst tilsættes kakao og piskes grundigt rundt. Tag derefter gryden af varmen.
- I en skål piskes cremefraiche, vaniljesukker og æg sammen.
- Chokoladen smeltes over vandbad og piskes sammen med cremefraiche-blandingen. Herefter blandes ølblandingen i.
- Si hvedemel og natron ned i massen og vend den sammen til en lind dej.
- Smør en springform grundigt med smør og hæld dejen i. Den skal bages ca. 1 time og 10 minutter. Mærk eventuelt efter med en stegenål for at sikre dig, at der ikke sidder ubagt dej tilbage.
- Lad kagen køle helt af. Piske herefter en luftig flødeskum og top kagen af med en skummende finnish!