Mandekogebogen

Guinness-chokoladekage med flødeskumstopping

Når øl og chokolade går hånd i hånd!

Hvem kan ikke altid spise lidt ølkage? Her snakker vi ikke den klassiske form for ølkage, som gerne komplimenteres med et lag tandsmør - men derimod en svampet, intens chokoladekage lavet på den klassiske Guinness-porter.

Den er dyb, intens og svampet i smagen - og så har man lavet det famøse 'skum' på toppen af øllen med flødeskum.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE

Guinness-chokoladekage

øl og kage!

6 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 ml guinness
  • 250 gram smør
  • 100 gram kakaopulver, usødet
  • 400 gram rørsukker
  • 3 stk æg
  • 300 gram hvedemel
  • 70 gram mørk chokolade, 70 %
  • 150 gram creme fraiche
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 ml piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til en temperatur på 180 grader.
  2. Knap en Guinness op og hæld den i en tykbundet gryde. Varm langsomt op, hvorefter du skærer smørret i tern og smelter den i den varme øl.
  3. Herefter skal sukkeret opløses. Dernæst tilsættes kakao og piskes grundigt rundt. Tag derefter gryden af varmen.
  4. I en skål piskes cremefraiche, vaniljesukker og æg sammen.
  5. Chokoladen smeltes over vandbad og piskes sammen med cremefraiche-blandingen. Herefter blandes ølblandingen i.
  6. Si hvedemel og natron ned i massen og vend den sammen til en lind dej.
  7. Smør en springform grundigt med smør og hæld dejen i. Den skal bages ca. 1 time og 10 minutter. Mærk eventuelt efter med en stegenål for at sikre dig, at der ikke sidder ubagt dej tilbage.
  8. Lad kagen køle helt af. Piske herefter en luftig flødeskum og top kagen af med en skummende finnish!
Del

Seneste nyt