Mandekogebogen

Guinness-chokoladekage med flødeskumstopping

Hvem kan ikke altid spise lidt ølkage?

Her snakker vi ikke den klassiske form for ølkage, som gerne komplimenteres med et lag tandsmør - men derimod en svampet, intens chokoladekage lavet på den klassiske Guinness-porter. 

ANNONCE
Guinness-chokoladekage med flødeskumstopping
ANNONCE

Vi har tidligere vist, at den porter og stout kan behjælpe med en fantastisk smag i forskellige retter - blandt andet vores bacon chili cheese tops.

Men i denne omgang skaber øllet en lækker karamelagtig kaffesmag, som går perfekt sammen med den mørke chokolade og kakao.

Et sikkert hit hos knejterne, og så er den ganske nem at lave!

ANNONCE

Opskrift

250 ml Guinness

250 g smør

100 g kakao

400 g rørsukker

3 æg

300 g hvedemel

70 g mørk chokolade

150 g creme fraiche (18 %)

1 tsk. natron

2 tsk. vaniljesukker

+ 250 ml piskefløde

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Hæld Guinness op i en gryde og varm det op. Skær smørret i små tern og smelt det i den varme øl. Tilsæt herefter sukkeret og få det hele opløst. Dernæst tilsættes kakao og piskes grundigt rundt. Tag derefter gryden af varmen og sæt den ved siden af. 

Find dernæst en skål frem og pisk creme fraiche sammen med vaniljesukker og æg. Smelt chokoladen forsigtigt og pisk sammen med massen. Tilsæt derefter ølmassen lidt efter lidt og blandt de to skåles indhold. Tilsæt hvedemel samt natron og vend forsigtigt rundt til massen er en lind dej. Find en springform frem og smør den grundigt med smør. Hæld dejen på formen og bag kagen ved 180 grader i ca. 1 time og 10 minutter - alt efter ovn kan bagetiden varieres. Den kan testes med at stegenål - der må helst ikke sidde for meget dej fast på den, når du stikker i midten. 

Lad kagen køle helt af, og pisk derefter en kvart piskefløde til flødeskum - smør flødeskummen på toppen af kagen, så den får lidt cremet og friskt til den intense smag, og samtidig kommer til at ligne en øl med skum på toppen!

Voila!

Prøv det - du vil elske den!

ANNONCE
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt