Mandekogebogen

Hanoi kåret som verdens bedste kulinariske by

Turen går til Vietnam!

Rejselystne madelskere har nu en ny destination at tilføje til deres liste over steder, hvor man er nødt til at booke et bord på sin næste rejse.

Verdens bedste kulinariske by er netop blevet afsløret, og valget er en overraskelse for mange – det er nemlig Hanoi, Vietnam, der løber med titlen som World's Best Culinary City i 2024.

De prestigefyldte World Culinary Awards har netop offentliggjort deres vindere, og selvom byer som New York og Paris ofte nævnes som gastronomiske hovedstæder, er det i år Vietnams hovedstad, der har imponeret eksperterne mest.

Hanois unikke køkken

Hanoi er kendt for sine rige smagsoplevelser, der trækker på både landets historie og kulturelle påvirkninger udefra. Byens kulinariske scene byder på en række retter, hvor friske råvarer fra både land og hav spiller hovedrollen. Den franske kolonitid har for eksempel sat sit præg med retter som bánh mì og pâté, mens kinesiske madteknikker ses i retter som bún thang (en slags kyllingenudelsuppe) og den søde dessert chè.

Derudover kan besøgende glæde sig til at nyde klassikere som ph? (den berømte vietnamesiske nudelsuppe), friske forårsruller og grillspyd med kød. Hanois gadekøkkener bugner også af skaldyrsretter som rejer, blæksprutter, krabber, muslinger og muslinger, der er en fast del af byens menukort.

Hanoi slår konkurrenter fra hele verden

Hanoi formåede at overhale flere stærke konkurrenter fra hele kloden i kapløbet om titlen som verdens bedste kulinariske by. Blandt udfordrerne var blandt andet Auckland (New Zealand), Cape Town (Sydafrika), Lima (Peru), Lissabon (Portugal), Los Angeles (USA), Montego Bay (Jamaica) og Port Louis (Mauritius).

Med sin betagende naturskønhed og utrolige madoplevelser til overkommelige priser er Vietnam nu en oplagt destination for dem, der søger uforglemmelige gastronomiske eventyr.

Hvis du er på udkig efter en rejse med enestående madoplevelser, er det nu tid til at sætte kursen mod Hanoi!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce