Mandekogebogen

Her er årets bedste gin 2024

En overraskende førsteplads fra Californien.

Ginbølgen har stadigvæk en masse momentum tilbage - og selvom tiden hvor alle cocktails var domineret af ny-nordisk gin og feinschmecker-tonic er ved at være ovre sit højdepunkt, så ligger det stadigvæk utroligt højt på folks cocktail-liste.

Og mens vi har alskens lækre gin-varianter her i Norden, så behøver man i 2024 ikke at kigge til Europa for at finde nogle af de bedste gin på markedet.

En årlig, prestigefyldt festival har afsløret, at den bedste smagsgin i verden kommer fra Californien.

Junipero Gin, som er kendt for at være den første håndværksgin i USA, har vundet topprisen ved årets International Wine & Spirit Competition (IWSC) med deres Smoked Rosemary gin.

Under denne prestigefyldte konkurrence blev over 7.000 forskellige spiritusser vurderet af en række eksperter. Efter at have udvalgt en række guld- og sølvmedaljevindere, blev 24 af de bedste spiritusser udvalgt til at modtage de eftertragtede IWSC-trofæer.

Junipero's Smoked Rosemary gin blev hædret for sin indbydende duft, der fremhæver rosmarin som det primære element. Ifølge dommerne byder ginen på "tør, harpiksagtig aroma og velstyret røg, der giver dybde". Den er beskrevet som en kompleks smagsoplevelse med noter af "røget rosmarin, enebær og hints af frisk citron", som kulminerer i en "behagelig, ren og velafbalanceret finish".

Prisen på ginen er også overkommelig; den sælges for $35 på Juniperos hjemmeside, hvilket gør det muligt for alle at nyde denne prisvindende spiritus.

Junipero Gin har været i forkant med den amerikanske håndværksgin-bevægelse - mon den kan hamle op med den nordiske gin? Vi må prøve den!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce