Mandekogebogen

Her er det land, Anthony Bourdain kaldte det mest spændende sted at spise på hele jorden

En smuttur til Singapore?

Når en globetrotter og gastronomisk pioner som Anthony Bourdain udpeger et land som et madmekka, så lytter man. Og ifølge Bourdain er der ét sted i verden, der overgår de fleste – Singapore. "Det er uden tvivl et af de mest spændende steder at spise på jorden," sagde han i et interview med Christian Barker for Journeys in Artistry. Interviewet fandt passende sted i netop Singapore, og Bourdain var ikke sen til at hylde både chicken rice og laksa, men erkendte også, at det næsten var umuligt at vælge en favorit i det kulinariske slaraffenland, landet tilbyder.

Læs også: Brug ananasskræller til denne ikoniske drik

Smagene fra hele verden – på én ø

Singapores madscene er en velsmagende fusion af kinesisk, malaysisk, indisk og vestlig madkultur. Det gør det lille land til et stort madeksperiment – og ifølge Bourdain, en af de bedste steder i verden for foodies med eventyrlyst.

Her kan du starte dagen med kaya toast, en smørmættet ristet skive brød toppet med kokosmarmelade og serveret med blødkogte æg. Senere står menuen måske på chili crab, roti paratha, sambal stingray eller en billig, vanvittigt smagfuld nudelsuppe fra en hawker-stall midt i byen.

Det hele findes side om side i de berømte hawker centres, Singapores udendørs madhaller, hvor man kan smage sig gennem hele Sydøstasien uden at bevæge sig mere end 20 meter.

Mad som kulturelt spejl

For Bourdain handlede mad aldrig kun om smag – det var en direkte vej til at forstå kulturer og mennesker. Han sagde selv: "Jeg ser på mad som en refleksion af kulturel identitet eller historie, etnicitet, måske endda personlighed, stil eller teknisk kunnen."

Og det er netop det, Singapore gør så godt. Her smelter mad og historie sammen i en boblende gryde, hvor hver bid bærer på fortællinger om migration, kolonitid, lokale traditioner og global inspiration.

Bourdains råd til mad-eventyrere i Singapore

Bourdain delte også et simpelt, men effektivt trick til at finde de bedste boder: Gå efter de længste køer. Hvis de lokale står tålmodigt i kø i middagsheden for en skål kylling med ris eller en særlig laksa, så ved du, det er her, du skal spise.

I Parts Unknown beskrev han Singapore som det mest madcentrerede sted på jorden, fyldt med passionerede spisere og en ekstrem variation i billige, men uforglemmelige retter. Det er et land, hvor man kan smage hele regionen – og stadig blive overrasket hver dag.

Et mekka for både smagsløg og Instagram

Og ja, det smager fantastisk, men det ser også godt ud. Ifølge Bourdain er Singapore en drøm for food-fotografer, fordi det er nærmest umuligt ikke at tage lækre billeder af sin mad her. Så uanset om du er ude efter autentiske oplevelser, billig streetfood eller blot vil imponere dine følgere – Singapore leverer på alle parametre.

Hvis du elsker mad, eventyr og kultur, og endnu ikke har haft Singapore på din bucket list – så er det måske tid. Anthony Bourdain vidste, hvad han talte om.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce